Stiri

Essential smartphone gandit si conceput de Andy Rubin, parintele Android

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Essential ar putea fi denumirea oficiala a smartphone-ului pe care unul dintre fondatorii sistemului de operare Android, Andy Rubin, se pregateste sa-l lanseze alaturi de noua sa companie. Smartphone-ul va fi prima creatie a acestei companii si ne asteptam la un model revolutionar cel putin din punct de vedere al aspectului numai prin simpla asociere a numelui sau cu numele prolificului om de stiinta. Andy Rubin a parasit Google in 2014 pentru a incepe acest nou proiect, iar prima sa creatie pare a fi acest smartphone denumit momentan Essential.

Cine este Andy Rubin

Andy Rubin EssentialAndy Rubin s-a nascut in Chappaqua (New York) in 1963 intr-o familie preocupata de tehnologie. A studiat la Colegiul Horace din Greeley si ulterior, spre finalul anilor ’80 a obtinut o diploma in stiinte la Universitatea Utica. Timp de 3 ani, intre 1986 si 1989, desi era foarte tanar, a ocupat functia de inginer pe robotica la puternicul concern Carl Zeiss AG. In 1989 a facut insa saltul spre Apple Inc. unde a lucrat vreme de 3 ani pana la deschiderea spin-off-ului General Magic unde Rubin a jucat un rol esential. Co – fondator al Dange Inc in aceeasi perioada, Rubin a fondat start-up-ul Android Inc in 2003, companie care ulterior a fost preluata de Google in 2005 si pentru care Andy a jucat rol de senior vice-presedinte vreme de 11 ani devenind unul dintre „parintii” sistemului de operare Android. In 2014 decide sa paraseasca insa compania si sa dea nastere PlayGround Global, iar un an mai tarziu Redpoint Ventures. In ambele companii, Rubin se spune ca a investit 500 de milioane de dolari. Conform presei americane, Andrew Rubin detine nu mai putin de 17 patente de inventii diferite.

Essential – un smartphone fara rama si cu specificatii high-end

Primele detalii si informatii despre acest smartphone anunta intr-adevar un telefon fara rama in jurul display-ului. Acest detaliu a fost confirmat chiar de catre Rubin, care intr-o postare pe Twitter a oferit publicului larg o poza care sugereaza (macar partial) ca modelul Essential va avea margini aproape inexistente, oarecum similare cu modelul Xiaomi Mi Mix.

Essential smartphone

Recent insa, baza de date GFX Bench, cea care de foarte multe ori ne „salveaza” din situatii dificile asigurandu-ne de detalii in premiera, mai putin sau deloc cunoscute, a inclus o listare a modelului pregatit de Andy Rubin si compania sa. Este vorba despre modelul Essential FIH-PM1, cel mai probabil o versiune de test pentru noua platforma a telefonului dorit de Rubin. Din aceste prime informatii reiese ca Essential se va baza pe un procesor impresionant marca Qualcomm (Snapdragon 835), pe camere foto puternice (capabile sa filmeze la rezolutii Ultra HD) cu senzori de imagine de 12 si 7 megapixeli dar care pot sustine inregistrari video in format 4K, precum si pe 16 GB spatiu de stocare (aceasta capacitate cu siguranta va fi una mai mare, intrucat momentan vorbim despre o perioada de teste). Display-ul terminalului va avea o rezolutie QHD (adica 2560 x1440 pixeli) pe care o va micsora pe orizontala. Este posibil de asemenea ca si senzorii de imagine ai noului terminal Essential sa fie superiori celor prezentati mai sus. Testarile reliefeaza si un parteneriat pozitiv intre procesorul tactat la frecventa de 2.2 Ghz pe ArmV8 si placa video Adreno 540 de la Qualcomm.

Lansarea smartphone-ului Essential nu se va produce insa in acest prim trimestru al anului, iar compania infiintata de Andy Rubin se afla inca in faza de teste in privinta acestui dispozitiv. Cu siguranta insa ca item-ul va atrage foarte multe priviri, cunoscuta fiind reputatia lui Rubin in domeniu, astfel ca vom reveni si noi cat de curand cu informatii noi despre acest handset care se anunta a fi unul foarte interesant.

Summary
Essential smartphone gandit si conceput de Andy Rubin, parintele Android
Article Name
Essential smartphone gandit si conceput de Andy Rubin, parintele Android
Description
Essential ar putea fi denumirea oficiala a smartphone-ului pe care unul dintre fondatorii sistemului de operare Android, Andy Rubin, se pregateste sa-l lansae alaturi de noua sa companie.