Reviews, Stiri

Elephone P8 Mini specificatii, review si preturi

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Elephone P8 Mini, sau varianta mini a terminalului Elephone P8, phabletul cu procesor Helio P25 si dotari foto impresionante despre care am discutat si noi la mijlocul lunii aprilie, a fost listat oficial pe site-ul gearbest.com (vezi oferta mai jos). Pentru a achizitiona acest device, utilizatorii trebuie sa plateasca aproape 150 de dolari, in schimb pe site-ul oficial Elephone, terminalul costa sub 140 de dolari in aceasta perioada, o oferta de care puteti profita la precomanda.

Pentru segmentul vizat de compania producatoare, terminalul nu are foarte multe lipsuri, vine cu un design atragator, cel mai nou sistem de operare al Google si dotari foto excelente. Acumulatorul sau nu are totusi o capacitate foarte mare, detaliu explicabil pentru ca tinand cont de comparatia cu „fratele sau mai mare”, terminalul nu solicita intens bateria. In schimb daca o va face utilizatorul de tip hard-core, ar putea aparea unele probleme de autonomie. Elephone P8 compenseaza insa la alte capitole, pe care va lasam sa le descoperiti printre primele noastre impresii despre acest gadget.

Elephone P8 Mini specificatii si impresii

Elephone P8 Mini pare sa aiba aceeasi nota de eleganta pe care compania incearca in ultima vreme sa o imprime in terminalele sale. Culorile handset-ului sunt diferite si exprima rafinament, dar si diversitate, in timp ce carcasa metalica pare bine construita si este tradata de cateva detalii premium interesante.

Elephone P8 Mini (4)

Elephone P8 Mini display: Producatorul chinez continua parteneriatul cu cei de la Sharp si au incorporat in device-ul Elephone P8 Mini un IPS LCD marca Sharp cu diagonala de 5 inch. Evident, acesta este mai mic decat display-ul Elephone P8, care beneficiaza de o diagonala mare de 5.5 inch, insa pastreaza in schimb rezolutia Full HD, in speta 1920×1080 pixeli. Ecranul in 16 milioane de culori beneficiaza de multitouch, este capacitiv si protejat de aceeasi sticla 2.5 D ca si in cazul fratelui sau mai mare.

Elephone P8 Mini procesor: Elephone mizeaza tot pe un procesor MediaTek, dar unul in mod firesc, inferior excelentului Helio P25. Avem totusi la bord un chip octa core pe 64 de biti cu 8 nuclee Cortex A53 la frecventa de 1.5 Ghz. Acestui procesor i se adauga placa video ARM Mali T860 cu „prestatii” excelente pe alte telefoane mid-range destul de bune. Elephone pune la dispozitia utilizatorilor 4GB pentru memoria RAM si alti 64 GB pentru memoria interna a telefonului. Nu lipseste din configuratia item-ului portul pentru carduri microSD, prin care posesorul de Elephone P8 Mini poate extinde capacitatea spatiului nativ de stocare a datelor pana la 128 GB.

Elephone P8 Mini (2)

Elephone P8 Mini dotari foto: Curios sau nu, producatorul chinez a decis sa implementeze in acest device o camera foto principala duala. Aceasta se prezinta intr-o maniera atractiva, bazandu-se pe un senzor de imagine de 13 megapixeli plus un altul de 2 megapixeli. Prezenta flash LED-ului, a functiei autofocus si a posibilitatii de captare video in format Full HD (1080p) cu 30 de cadre pe secunda, ridica nivelul de performanta al dispozitivului. Ceea ce surprinde insa foarte mult este ca Elephone P8 Mini pastreaza senzorul de imagine de 16 megapixeli si pentru camera foto secundara (frontala). Aceasta are de asemenea flash LED de tip Soft Flash si pare sa garanteze cadre extrem de reusite pentru amatorii de selfie-uri.

Elephone P8 Mini acumulator si conectivitate: Handset-ul cu diagonala de 5 inch al celor de la Elephone functioneaza cu ajutorul unei baterii de 2860 mAh, care nu este privata de tehnologia fast charging. In privinta optiunilor de conectivitate, Elephone P8 Mini are port microUSB 2.0, WiFi 802.11 a/b/g/n dual-band, Wi Fi Direct si Hotspot, Bluetooth 4.1 plus A-GPS si GLONASS

Elephone P8 Mini disponibilitate si verdict

Smartphone-ul Elephone P8 Mini poate fi achizitionat pe culoarea clasica (negru) dar si pe albastru si rosu. Din punct de vedere al design-ului, cred ca producatorul a ales exact ceea ce trebuia pentru aceasta gama, iar Elephone P8, chiar daca nu iese poate din tiparele companiei, este un device atragator, care exprima eleganta si stil. In plus constructia pare sa fie una solida, daca este sa dam crezare presei din China.

139.99 de dolari costa acest device pe site-ul gearbest, un pret destul de mare, dar corect daca tinem cont de specificatiile sale. Dotarile foto ale terminalului sunt excelente pentru acest nivel, display-ul are rezolutie Full HD, iar avantajul celui mai nou sistem de operare al Google (Nougat 7.0) este evident.

N-as spune ca nivelul procesorului este unul slab, dar sigur, MT6750T tactat la 1.5 Ghz nu este un chip care sa ne dea pe spate. Este insa potrivit pentru ceea ce cauta Elephone la acest terminal si cred eu ca este o optiune normala si buna pentru handsetul P8 Mini.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Elephone
Product Name
Elephone P8 Mini
Price
$ 139.9