Stiri

Digi Mobil a lansat serviciul de apel 4G, prin tehnologia VoLTE

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Digi Mobil, filiera a grupului RCS & RDS a lansat astazi serviciul de apel 4G, prin tehnologia VoLTE, pentru toate abonamentele. Practic, incepand cu luna august (cel mai probabil, in functie si de timpul in care se vor finaliza formalitatile de rigoare) utilizatorii retelei vor beneficia de o conectare aproape instantanee a apelului, timpul de asteptare devenind unul foarte scurt. Mai exact, din momentul initierii apelului, pana cand destinatarul raspunde, timpul de asteptare al apelantului va scadea sub doua secunde.

Digi Mobil 4G VoLTE

„Dupa cum i-am obisnuit deja pe utilizatorii serviciului Digi Mobil, in mod transparent si corect, continuam sa mentinem cele mai mici tarife existente pe piata pentru voce si date. Totodata, cautam permanent sa imbunatatim si calitatea serviciului, astfel incat abonatii nostri sa beneficieze de cea mai mare cantitate de date inclusa in abonamentele din Romania, adica 50GB/luna, fara costuri suplimentare. Astfel, serviciul de voce 4G ne va ajuta sa punem si mai bine in valoare acoperirea in continua extindere a retelei Digi Mobil, combinata cu stabilitatea semnalului si calitatea sunetului. Toate acestea, la preturi adaptate puterii de cumparare din România” – Valentin Popoviciu, vicepresedinte RCS & RDS, citat de site-ul Digi24.ro.

Conferinta Digi Mobil: RCS & RDS lanseaza tehnologia VoLTE

Noul serviciu pe care il ofera Digi Mobil va aduce de la sine o claritate si o calitate mult mai buna a sunetului si va asigura in acelasi timp posibilitatea realizarii simultate de apeluri telefonice cu sesiunile de streaming si download la viteze 4G.

Din toamna, utilizatorii Digi Mobil vor beneficia de Tehnologia Voice over LTE, prin care operatorul permite realizarea de convorbiri telefonice prin reteaua 4G, fara ca terminalul sa mai fie nevoit sa treaca automat din 4G spre reteaua de date clasice pentru voce, 3G. Conectarea aproape instantanee a apelului este un castig real pentru utilizator, iar imbunatatirea calitatii semnalului cu estomparea zgomotelor de fundal in timpul apelului reprezinta inca un detaliu esential in favoarea clientilor companiei. Aproape sigur, in oferta companiei isi vor face loc in perioada urmatoare si cateva terminale noi care sa asigure pachetele de servicii VoLTE si VoWiFi.

Voice over LTE intr-o explicatie cat se poate de simpla se traduce prin faptul ca traficul de voce poate fi transmis cu ajutorul retelei LTE, fara ca telefonul sa mai fie comutat pe o conexiune de tip 3G. Tehnologie VoLTE asigura o calitate a vocii mult mai buna, dar si o viteza la internet mult mai mare pentru conexiunea dumneavoastra. Digi Mobil a facut in cadrul conferintei de presa si cateva referiri la viitorul in 5G, semn ca puternicul operator se pregateste si pentru noul standard de telecomunicatii de pe piata, dar a carui implementare va mai dura probabil destul timp.

Summary
Digi Mobil a lansat serviciul de apel 4G, prin tehnologia VoLTE
Article Name
Digi Mobil a lansat serviciul de apel 4G, prin tehnologia VoLTE
Description
Digi Mobil a lansat astazi serviciul de apel 4G prin intermediul tehnologiei Voice Over LTE pentru toate abonamentele