Stiri

Cumpara Google divizia de telefoane mobile de la HTC?

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

HTCDin ce in ce mai multe zvonuri de pe piata smartphone tradeaza o posibila tranzactie intre Google si HTC in privinta diviziei de telefoane mobile.

Google poate profita de problemele financiare de la HTC

In urma cu doua luni s-a vehiculat ca cei de la Google ar dori sa preia brandul LeEco, care trece printr-un impas financiar urias, insa cele mai recente informatii din presa asiatica neaga cu vehementa o posibila tranzactie de acest tip intre cele doua companii. In schimb, ies din ce in ce mai mult la iveala zvonuri care anunta ca Google este interesata de achizitionarea diviziei de telefoane de la HTC.

HTC are probleme din ce in ce mai mari din punct de vedere financiar. Si din pacate pentru taiwanezi, divizia de telefoane mobile este cea care produce pagube financiare importante concernului. S-a zvonit in ultima vreme ca cei de la HTC i-au in calcul dizolvarea acestei divizii sau chiar vanzarea intregii companii pentru o suma uriasa.

Taiwanezii sustin insa ca exista deja negocieri avansate intre Google si HTC pentru preluarea diviziei de telefoane mobile. Nu se stie exact daca este un simplu zvon menit sa linisteasca putin apele sau chiar un interes real din partea celor de la Google, dar cert este ca aceasta informatie vine din mai multe surse destul de bine autorizate pe piata din Asia.

Ce ar presupune aceasta tranzactie? Fie Google va cumpara divizia de telefoane mobile a HTC cu totul si va deveni noul proprietar, fie se va transforma intr-un partener (asociat) care va decide insa tot ceea ce inseamna viitor in materie de telefoane mobile pentru HTC. Concernul taiwanez „traieste” practic datorita divizie Vive care dezvolta tehnologii VR de prima mana, insa divizia de telefoane mobile nu mai corespunde de aproximativ doi ani cu asteptarile oficialilor companiei.

In luna iunie a acestui an, producatorul taiwanez a lansat pe piata HTC U11, flagshipul care ar putea fi ultimul mare varf de gama pe care compania l-a construit in totalitate. U11 este un telefon generos din toate punctele de vedere: vine cu procesor Snapdragon 835, ecran super LCD cu rezolutie QHD, memorie RAM de 4GB plus memorie interna de 64 GB, Android Nougat si baterie de 3000 miliamperi. Device-ul a fost bine intampinat pe piata, dar nu la nivelul pe care producatorul il astepta.

Summary
Cumpara Google divizia de telefoane mobile de la HTC?
Article Name
Cumpara Google divizia de telefoane mobile de la HTC?
Description
Google poate profita de problemele financiare de la HTC si ar putea achizitiona divizia de telefoane mobile a taiwanezilor