Reviews, Stiri

Cubot a lansat Hafury Umax un phablet cu baterie removable de 4500 mAh

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Hafury Umax 1Hafury Umax este o noua creatie a celor de la Cubot, care au asteptat lansarea acestui phablet pentru momentul in care vor lansa oficial brandul Hafury. Acel moment a venit, astfel ca a venit si randul lansarii unui phablet accesibil ca pret si cu specificatii interesante, asa cum este Hafury Umax. Terminalul face parte dintr-o strategie de viitor gandita de compania chineza, o companie mai putin cunoscuta in Europa, dar care pare sa se bucure de un interes major pe piata de telefonie mobila din Asia. Despre cateva dintre produsele Cubot am discutat si noi pe blogul catmobile. Puteti citi detalii despre terminale interesante precum Cubot Rainbow (review)sau Cubot Note S (review), dar si despre un alt phablet cu brand Cubot in spate, denumit Dinosaur (review aici). Hafury Umax este tot un phablet produs de Cubot, dar prin subdivizia sa Hafury. Haideti sa vedem pe ce ne bazam in cazul acestui terminal.

Hafury Umax review

Asa cum probabil ca intuiti, Cubot a „gandit” un phablet de buget, una dintre caracteristicile principale ale companiilor mici din China: calitate, la preturi mici. Nu as spune chiar ca Hafury Umax inseamna exclusiv calitate, dar phabletul pare unul destul de interesant. Surprinde prin prezenta unei baterii foarte generoase de 4500 mAh, dar mai ales prin faptul ca aceasta baterie (din Lithium-Polymer) se poate scoate si inlocui. Este un detaliu din ce in ce mai putin disponibil pe piata de telefonie mobila, si nu ma refer doar la piata asiatica, ci la piata smartphone in general. Potentialul acestui acumulator pare mare, poate ajuta un phablet cu dimensiuni mari sa functioneze corespunzator si poate asigura o autonomie de cel mai inalt nivel.

Hafury Umax

Dincolo insa de acumulatorul sau generos, Hafury Umax este un phablet care propune si o mica surpriza. La ce ma refer cand sustin asta? La faptul ca Hafury Umax ruleaza inca din fabrica cel mai nou sistem de operare al Google, Android 7.0 Nougat, un argument destul de solid in opinia mea pentru achizitionarea unui astfel de terminal. Cu siguranta, un alt detaliu de calitate al Hafury Umax este display-ul de 6 inch. Cu diagonala mare si acoperit de sticla de tip 2.5D, display-ul phabletului din imagini asigura utilizatorilor o rezolutie 1280×720, adica HD. Conform presei chineze, acest ecran este menit sa functioneze in aproape orice conditii de iluminat, dar n-as paria ca informatia este foarte sigura. Cert este ca pare un display care ajuta terminalul sa consume cat mai putin din bateria spectaculoasa pe care Hafury Umax ne-o pune la dispozitie. Din pacate, nu reiese din specificatiile oficiale ca acest terminal ar fi unul 4G. Hafury Umax este capabil de conectivitate 3G si are slot dual micro SIM, insa mi se pare un handicap important in special pe piata europeana (in eventualitatea in care Hafury Umax ajunge aici in Europa asa cum se anunta) absenta unei conectivitati de tip 4G.

Avem la dispozitie o memorie de tip RAM de 2GB destul de utila si un procesor quad-core din clasa mid-range, construit de cei de la MediaTek. MT6580 este tactat la frecventa de 1.3 Ghz si pare potrivit pentru un phablet de buget. Memoria de stocare a datelor nu este foarte mare, dar nici nu este prea mica. Avem la dispozitie 16 GB spatiu de stocare nativ, care din fericire poate fi marit pentru ca phabletul beneficiaza de slot pentru carduri de tip micrsoSD. Practic, putem extinde memoria acestui terminal pana la 256GB, ceea ce mi se pare arhisuficient.

Hafury Umax 2

Din punct de vedere foto, Hafury Umax beneficiaza de dotari mid-range, in care se remarca prima camera, cea principala, cu un senzor de imagine de 13 megapixeli si flash LED dual. Camera foto frontala va bucura si nu prea pasionatii de selfie-uri interesati sa achizitioneze aceasta phableta. De ce? Pentru ca asigura un senzor de imagine de 5 megapixeli cu blit, dar care nu pare la nivelul asteptat, cel putin asta sustine GizmoChina. In lipsa unor teste de profil nu ne putem pronunta, dar exista posibilitatea ca sistemul foto al Hafury Umax sa nu respecte intocmai specificatiile de pe hartie.

La capitolul conectivitate, Hafury Umax se prezinta cu Wi-Fi Direct, port microUSB 2.0, Bluetooth de ultima generatie, GPS cu A-GPS si OTG. Nu lipsesc senzorii de lumina, distanta si accelerometru. In cutia oficiala a produsului exista din cate se pare si o husa de telefon oferita de producator.

Hafury Umax pret si verdict

Phabletul Hafury Umax poate fi achizitionat in doar doua culori: auriu si negru. Dimensiunile sale nu sunt gigantice, in ciuda ecranului mare de 6 inch. Spre exemplu, Hafury Umax are o grosime de 9.8 milimetri, ceea ce mi se pare destul de normal si placut aspectuos. Terminalul beneficiaza de caracasa din plastic (din primele informatii, un plastic care pare destul de ieftin). Din punctul meu de vedere, pentru pretul de vanzare de 80 de dolari, Hafury Umax este un phablet decent. Din pacate nu beneficiaza de conexiune 4G, ceea ce reprezinta fara discutie un handicap, dar are baterie mare, cel mai nou sistem de operare de la Google, aspect placut si memorie de 2GB RAM la dispozitie. In plus, puteti oricand scoate si inlocui bateria sa pentru ca avem asa cum mentionam un acumualtor Lithium – Polymer removable.

Summary
product image
Author Rating
1star1stargraygraygray
Aggregate Rating
4 based on 4 votes
Brand Name
Hafury
Product Name
Hafury Umax
Price
$ 80