Stiri

Coolpad Note 5 Lite C smartphone cu Android Nougat si pret sub 500 de lei

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Compania Coolpad a lansat ieri oficial un nou smartphone de buget in India. Terminalul Coolpad Note 5 Lite C va avea un pret sub 500 de lei si vine cu cateva specificatii interesante entry level.

Coolpad Note 5 Lite C  specificatii tehnice detaliate

Coolpad este genul de companie care se fixeaza pe raport calitate-pret. Desigur insa, nu ne putem astepta de la noul Coolpad Note 5 Lite C la prea multa calitate. Pretul in schimb este unul mic, iar aspectul terminalului unul foarte placut.

Coolpad Note 5 Lite C nu este realizat din materiale de foarte buna calitate, dar fara indoiala, finisajele sale par desprinse dintr-un alt peisaj. Constructia din metal (unul dubios la prima vedere ca si calitate) este insa placuta, iar smartphone-ul are un aspect atragator, in nota obisnuita din ultima vreme a micutului producator.

Coolpad Note 5 Lite C

Cu ce ne surprinde placut noul device Coolpad? In primul rand cu faptul ca vine cu Android 7.0 Nougat pur, pre-instalat. Nu avem aplicatii inutile, astfel ca device-ul pare gandit efectiv pentru a servi cele mai banale si simple interese ale cumparatorului.

Motorul sau este un procesor de la Qualcomm, iar aceasta este a doua veste placuta dinspre Coolpad. Evident, nu vorbim despre un procesor impresionant, dar Qualcomm Snapdragon 210 este un chipset entry-level decent. Procesorul de pe Coolpad Note 5 Lite C este tactat la frecventa de 1.1 Ghz si este cuplat cu placa video Adreno 304.

Destul de decent mi se pare si ecranul Coolpad Note 5 Lite C: este vorba despre un panel cu diagonala de 5 inch si rezolutie HD (in speta, 1280 x 720 px). Acest panel este cuplat cu o densitate a pixelilor de 294 ppi. Un display mai bun in opinia mea decat vedem la cel mai nou produs din oferta Digi Mobil, smartphone-ul ZTE Blade A320. ‘

Coolpad aloca 2 GB memoriei RAM si alti 16 GB memoriei native de stocare a datelor. Decent, destul de decent, in conditiile in care voi face din nou trimitere la un smartphone ZTE prezentat recent pe blogul nostru. ZTE Blade A602 este un phablet recent lansat de acelasi producator chinez de mai sus si desti costa peste 600 de lei, vine cu aceeasi capacitate de stocare a datelor, dar cu o memorie RAM mai mica decat Coolpad Note 5 Lite C.

De pe noul terminal Coolpad nu lipseste senzorul de amprente si nici slotul pentru extinderea memoriei native pana la 64 GB via microSD. Coolpad Note 5 Lite C nu este un smartphone impunator, nu intra probabil nici in categoria terminalelor de buget calitative, dar are si cateva argumente in favoarea sa pentru o suma mai mica de 500 de lei. Design placut, procesor Qualcomm, Android Nougat pur si o memorie RAM de 2GB. Cred eu ca merita luat in calcul daca sunteti in cautarea unui telefon de buget.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Coolpad
Product Name
Coolpad Note 5 Lite C