Reviews, Stiri

Comio S1 specificatii tehnice, pret, detalii oficiale si pareri

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

In ultima vreme am trecut rapid in revista doua terminale interesante produse in India de catre compania Comio. Modelele Comio P1 si Comio C2 au fost analizate pe blogul nostru, fiecare avand punctele sale de atractie. Astazi, vom arunca o privire peste modelul Comio S1, un smartphone de buget, care in mod surprinzator a reusit sa obtina un scor mai bun decat Nokia 3 in testele benchmark. Per total insa, telefonul „nu rupe gura targului”.

Comio S1 specificatii tehnice, detalii, pareri

Comio este o subsidiara a companiei Topwise Communication, care si-a facut intrarea pe piata din India in august acest an. De atunci, compania a reusit sa lanseze pe piata cateva telefoane atractive, iar unul dintre acestea este modelul Comio S1.

Device-ul beneficiaza de un aspect placut si o constructie care desi arata bine, se vede ca nu beneficiaza de materiale de cea mai buna calitate. Si totusi, Comio S1 este un telefon cu o configuratie decenta si un pret bun de achizitie.

Comio S1 (3)

Se remarca prin faptul ca „vede” reteaua 4G VoLTE si beneficiaza de senzor de amprente. Ecranul sau are o rezolutie HD si o diagonala de 5.2 inch, in timp ce procesorul de sub capota este un produs marca MediaTek. Chipsetul este un quad-core pe 64 de biti, tactat la frecventa de 1.25 Ghz, model MT6737. Acceleratorul grafic pe care compania l-a cuplat cu acest procesor este Mali T720.

In ceea ce priveste capitolul memorie, Comio S1 nu sta foarte bine, dar nici prea rau. Cred ca asta ar fi cea mai buna descriere pentru un telefon care vine totusi cu 2GB memorie RAM si cu 32 GB pentru stocarea de date. Memoria sa nativa poate fi de altfel extinsa pana la 128 Gb prin intermediul unui card de memorie.

Comio S1 (2)

Comio S1 ruleaza din fabrica Android 7.0 (Nougat), este dual SIM si are o autonomie buna, datorata acumulatorului de 2700 miliamperi.

In materie de specificatii foto, S1 de la Comio nu vine cu camera foto duala, dar, este totusi un device de buget. Camera sa frontala are o rezolutie de 8 megapixeli, in timp ce camera principala vine cu o rezolutie de 13 megapixeli plus flash LED. Nimic deosebit si destule erori la capitolul filmare video.

Comio S1 (4)

Asa cum spuneam inca de la inceputul acestei mini analize, Comio S1 a surprins putin in testele AnTuTu Benchmark prin faptul ca a obtinut un scor mai mare decat Nokia 3 sau Asus Zenfone Live ZB501K. In testul multicore insa, Nokia 3 s-a dovedit a fi mai puternic adunand 1626 de puncte, comparativ cu cele 1325 de puncte ale Comio S1

Concluzie: Per total, Comio S1 nu este un telefon impresionant, cel putin nu pentru suma pe care compania o cere in acest moment pentru el: aproximativ 500 de lei. Are argumentele sale pro, dar plictiseste din punctul meu de vedere prin designul destul de banal, iar camera dezamageste profund in ciuda specificatiilor bune.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Comio
Product Name
Comio S1