Stiri

Clasamentul vanzarilor pe zona China dupa primele doua trimestre din 2017

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Asa cum anuntam si noi in urma cu cateva zile, Huawei a livrat deja in 2017 peste 73 de milioane de unitati. Producatorul cu sediul central in Shenzen, ramane si cel mai important nume de pe piata chineza, una dintre cele mai „ravnite” piete de telefonie mobila din lume.

Apple si Samsung continua sa nu impresioneze in China

Presa asiatica a dat publicitatii in urma cu cateva zile cel mai nou raport privitor la vanzarile marilor companii producatoare de telefoane mobile pe zona China. Alaturi de India, China este marele punct de atractie in Asia pentru toti producatorii renumiti de smartphones.

Din pacate insa pentru gigantii Apple si Samsung, piata chineza continua sa fie una aproape inaccesibila si in acest debut de an, 2017. Conform primelor statistici oficiale, Apple ocupa doar locul 5 in topul vanzarilor dupa primele doua trimestre al anului, dar ar putea creste datorita faptului ca nu si-a lansat inca varful de gama din acest an. Nord-americanii „traiesc” in China datorita modelelor precedente, lansate in septembrie 2016 si care inca „produc efecte” pe piata chineza. E drept, nu asa cum si-ar fi dorit compania condusa de Tim Cook. Samsung in schimb, nu prinde top 5, ceea ce alarmeaza si mai tare oficialii companiei sud-coreene.

Lider detasat in clasamentul vanzarilor pe zona China ramane Huawei, cel mai mare nume asiatic de pe piata smartphone. Dupa primele doua trimestre ale anului, compania Huawei se distanteaza clar in ceea ce priveste vanzarile pe zona China, livrand doar in perioada aprilie-mai-iunie peste 23 de milioane de unitati.

Locurile doi si trei in acest clasament il ocupa membrele BBK Electronics, Oppo si Vivo. Oppo a vandut in China 21 de milioane de unitati, in timp ce Vivo a atins pragul 16 milioane de unitati vandute. Pe locul patru se claseaza Xiaomi, o alta companie chineza, care devanseaza Apple, ocupanta pozitiei a cincea. Toate aceste cinci companii acopera mai bine de 75% din vanzarile din China in aceasta perioada.

Clasamentul vanzarilor pe zona China dupa primele doua trimestre din 2017

1. Huawei
2. Oppo
3. Vivo
4. Xiaomi
5. Apple Inc

Summary
Clasamentul vanzarilor pe zona China dupa primele doua trimestre din 2017
Article Name
Clasamentul vanzarilor pe zona China dupa primele doua trimestre din 2017
Description
Presa asiatica a dat publicitatii clasamentul vanzarilor pe zona China in materie de telefoane mobile. Samsung nu se afla in top 5!