Stiri

Samsung a lansat chipsetul Exynos 8895, cu care va fi echipat si Samsung Galaxy S8

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Chipsetul Exynos 8895 anuntat si prezentat → Intr-un comunicat de presa pe care il putem gasi pe site-ul oficial al companiei sud-coreene, Samsung Electronics anunta lansarea oficiala a procesorului premium, Exynos 9, cel care va putea fi gasit in cel mai asteptat smartphone al anului 2017, Samsung Galaxy S8.

Chipsetul Exynos 8895 un concurent real pentru Snapdragon 835

In 2010, Samsung Electronics lansa varianta de Exynos 3 Single (S5PC110) pentru smartphone-urile sale, Galaxy S, telefoane care se bazau pe ARM Cortex-A8. Un an mai tarziu, compania sud-coreeana gandea chipset-urile pentru Samsung Galaxy S II, iar la finalul aceluiasi an gigantul infiintat in urma cu 48 de ani dadea nastere lui Exynos 4212. Asa a inceput istoria chipset-urilor produse de Samsung, lista urmand a se imbunatati si imbogati in urmatorii ani si cu alte „piese de rezistenta”.

chipsetul Exynos 8895

Lupta de la distanta cu ai sai competitori a marit cu timpul insa si calitatea chipset-urilor companiei sud-coreene, obligata sa se auto-depaseasca de la an la an. In 2017, Samsung vine iata cu o replica puternica pentru chipset-ul Qualcomm, Snapdragon 835, cel pe care foarte multa lume il considera deja cel mai puternic din categoria sa in acest an. Replica Samsung nu s-a lasat insa prea mult asteptata, iar prezentarea oficiala a chipset-ului Exynos 8895 vine parca la momentul potrivit.

Aceasta componenta de calitate trebuie spus ca are la baza un proces de fabricatie de ultima generatie, FinFet pe 10 nm, un proces pe care chiar sud-coreenii l-au dezvoltat si optimizat ulterior pentru a eficientiza aplicatiile si performantele de top ale produselor companiei si nu numai. Interesant este ca chipsetul va include si o modalitate speciala de identificare a obiectelor reale pe care device-urile le vor surprinde cu ajutorul camerei foto.

Este vorba despre Vision Processing Unit, „instrumentul” care va analiza imaginile alaturi de deja celebrul asistent virtual Bixby, pe care il vom regasi in Samsung Galaxy S8. Pentru ca pe Exynos 8895 se va baza aproape sigur si varful de gama al companiei sud-coreene, care va fi lansat probabil in luna aprilie. Exynos 8895 prezinta o configuratie octa-core pe patru nuclee Cortex A-53 si alte patru nuclee ARM de cel mai inalt nivel. Acestea sunt gestionate in mod independent spre o mai mare eficienta si performanta a bateriei si aplicatiilor rulate. GPU-ul care asigura interfata grafica este un ARM Mali-G71, care poate reda continut Ultra HD (UHD) chiar si in ceea ce priveste VR-ul.

Conform site-ului oficial al companiei Samsung, „chipsetul Exynos 9, seria 8895 sta in acest moment sub semnul unei productii masive”. Vicepresedintele LSI System martketing al Samsung Electronics, Ben Hur, a marturisit: „Credem ca bazandu-ne si pe calitatea inovatiei VPU, chipsetul Exynos 8895 se va bucura de un succes real in acest an si va conduce spre inovatia completa a noii generatii de terminale VR, smartphone si diverse alte tipuri de gadget-uri. Suntem foarte optimisti in privinta viitorului si credem cu tarie in impactul pozitiv al Vision Processing Unit precum si in efectul general pe care il va produce chipsetul Exynos 8895” a incheiat acesta.

chipsetul Exynos 8895

Summary
Samsung a lansat chipsetul Exynos 8895, cu care va fi echipat si Samsung Galaxy S8
Article Name
Samsung a lansat chipsetul Exynos 8895, cu care va fi echipat si Samsung Galaxy S8
Description
Samsung a lansat chipsetul Exynos 8895 cu care va fi echipat si flagshipul din 2017 al companiei, Samsung Galaxy S8
Author
Publisher Name
CatMobile