Stiri, Top list

Cei mai importanti producatori de telefonie mobila din lume

Home  »  Stiri  »  Top list

CatMobile.ro

acum 7 ani

Cei mai importanti producatori de telefonie mobila din lume raman Samsung Electronics si Apple Inc se arata intr-un raport oferit de compania americana IC Insights. Conform acestui raport, Huawei completeaza podiumul pentru perioada 2014-2016.

Cei mai importanti producatori de telefonie mobila din lume: China, cifre impresionante

Doua mari companii din Coreea de Sud, o singura mare companie americana, una din Taiwan si nu mai putin de 10 companii din China! Cei mai importanti producatori de telefonie mobila din lume in perioada 2014-2016 raman Samsung si Apple, dar clasamentul asigurat de raportul celor de la IC Insights demonstreaza progresul incredibil reusit de piata smartphone din China.

»Vezi aici Top 5 telefoane chinezesti sub 500 de lei 

Raportul confirma stabilitatea impresionanta de care se bucura cele doua mari companii de top, Samsung Electronics si Apple, dar si cresterea remarcabila a doi producatori importanti din China: Oppo si Vivo. Compania Oppo inregistreaza o creste de 88%, in timp ce Vivo atinge un procent fantastic de 89%. Apple a inregistrat o scadere neasteptat in 2016 la numarul de unitati vandute, in timp ce Samsung, in ciuda esecului numit Note 7, se pastreaza la un nivel excelent.

Dramatic a scazut conform acestui raport si Xiaomi, care in 2015 vindea 70.7 milioane de unitati, iar un an mai tarziu n-a reusit sa vanda decat 53 de milioane. Huawei, cel mai mare producator de telefoane mobile din China ramane in coasta liderilor autoritari, inregistrand vanzari bune in perioada 2014-2016. O crestere remarcabila gasim si in dreptul celor de la Gionee, care sunt foarte aproape de top 10, dupa 53% crestere in 2015-2016. Gionee, vinde 30.6 milioane de unitati anul trecut, adica, mai multe decat companii precum LeEco, Meizu sau Asus. Taiwanezii de la Asus in schimb cresc, si o fac constant. In 2014 vindeau doar 4 milioane de bucati de telefoane mobile, iar doi ani mai tarziu inregistreaza vanzari de cinci ori mai mari.

In Top 10 cei mai importanti producatori de telefonie mobila din lume, China vine cu 7 nume importante: Huawei, Oppo, Vivo, ZTE, Lenovo, Xiaomi si TCL Corporation. Sud coreeni isi plaseaza si ei cei doi „giganti” in acest top care vizeaza cei mai importanti producatori de telefonie mobila din lume: Samsung Electronics este lider (310 milioane de telefoane vandute in 2016), iar LG Group ocupa locul 7 cu 55,1 milioane de unitati vandute in 2016. O crestere mica, dar importanta au reusit si cei de la ZTE, care daca n-ar fi fost blocati de ascensiunea uluitoare a companiilor Oppo si Vivo ar fi ramas urmatorul mare nume din China dupa Huawei. ZTE vinde in 2016 conform celor de la IC Insights 58 de milioane de unitati, mai multe decat Lenovo si Xiaomi.

»Vezi aici cele mai bune 3 telefoane chinezesti in 2017

Din pacate pentru Lenovo, compania chineza sufera cea mai mare scadere alaturi de cea a celor de la Le Eco: aproape 20 de milioane de unitati in minus a vandut Lenovo in 2016, si aproape 10 milioane in minus a vandut Le Eco.

Cei mai importanti producatori de telefonie mobila din lume

Cum ar putea arata acest clasamentul in 2017

IC Insights nu face nicio speculatie referitoare la clasamentului pe 2017 insa presa chineza nu scapa acest prilej. Korea Herlad noteaza ca daca lucrurile vor functiona normal, Oppo se va apropia si mai mult de Huawei in clasamentul pe 2017, in timp ce Gionee va intra in top 10 cei mai importanti producatori de telefonie mobila din lume. Un top din care Lenovo si TCL se simt cu siguranta amenintate, mai ales ca foarte probabil OnePlus va urca si ea considerabil in clasament.

»Citeste aici un review OnePlus 5, flagship killer-ul care a creat isterie dupa lansarea oficiala

Podiumul va ramane in proportie de 95% neschimbat, iar Samsung, Apple Inc si Huawei vor continua batalia pentru primele trei locuri, doar gigantul din Cupertino avand sperante la prima treapta din clasament. In schimb, Korea Herald, crede ca ZTE va reintra in top 5 in 2017, iar Xiaomi va mai urca in clasament. Ramane de vazut cum se va descurca LG cu varfurile sale de gama in acest an, tinand cont ca pe segmentul mid-range si entry – level este in continuare in pierdere.

Summary
Article Name
Cei mai importanti producatori de telefonie mobila din lume
Description
Cei mai importanti producatori de telefonie mobila din lume conform unui raport al celor de la IC Insights