How To, Stiri

Ce sa cauti la un telefon de buget in 2017

Home  »  How To  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Daca esti in cautarea unui telefon de buget este recomandabil sa arunci o privire peste acest articol. Atunci cand incepi cautarile pentru un astfel de dispozitiv este bine sa pleci de la gandul ca producatorul trebuie sa taie din anumite specificatii sau chiar parti ale design-ului pentru a obtine acel pret mic cu care telefonul devine unul de buget. Chiar si-asa, foarte multe dispozitive din aceasta categorie asigura specificatii bune si o calitate remarcabila a constructiei.

Ce sa cauti la un telefon de buget in 2017

In trecut, un telefon de buget era usor de recunoscut pentru ca de regula propunea o rezolutie mica a display-ului sau plus o constructie evident inferioara celorlalte telefoane de pe piata. Astazi, acest lucru nu mai este posibil, pentru ca majoritatea producatorilor propun constructii solide si atractive si chiar rezolutii bune indiferent de numele telefonului de buget pe care-l ofera pietei. Majoritatea acestor terminale asigura acum conectivitate de tip 4G si sisteme de operare excelente. Ba chiar, unele dintre ele ruleaza chiar si cel mai nou sistem de operare al Google (Nougat 7.0) chiar din fabrica. Datorita calitatii sistemelor de operare din telefoanele de buget din 2017, aceste dispozitive sunt capabile sa downloadeze usor aplicatii utile precum Facebook, WhatsApp, Skype si asa mai departe si chiar sa ruleze jocuri decente din punct de vedere al specificatiilor.

Ce sa cauti la un telefon de buget in 2017

Cand te gandesti insa ca nu ai destul bani in buget pentru a-ti cumpara un mid-range impresionant sau un flagship de ultima ora, un telefon de buget poate fi o solutie potrivita. Evident insa, ca inainte de a trece la achizitia propriu zisa trebuie sa urmaresti cativa pasi importanti. Prima noastra recomandare este sa analizezi cat se poate de bine piata! Sa te documentezi, sa iti faci propriile analize, sa separi producatorii buni de cei mai putin cunoscuti si sa incerci intotdeauna sa te incadrezi in bugetul pe care deja ti l-ai stabilit. Apoi, arunca o privire peste elementele cheie ale unui telefon de buget, elemente care pot face diferenta intre un telefon de buget slab si unul bun. Care ar fi acestea?

1. Procesorul

Vei intalni deseori situatia ca mai multe telefoane de buget sa aiba acelasi tip de procesor. Spre exemplu, versiunea 4G de la Motorola Moto E se bazeaza pe popularul model de la Qualcomm Snapdragon 410. Daca vei analiza asa cum te sfatuim piata, o sa realizezi ca multe alte telefoane (nu neaparat entry-level) au acelasi tip de procesor, dar costa de doua ori mai mult. Poti verifica usor scorurile din benchmark ale acestui chipset si poti face comparatia cu alte procesoare de pe piata sau chiar intre doua telefoane de buget care au acelasi tip de procesor. Poti sa te folosesti de diversele review-uri online pe care le gasesti la tot pasul, inclusiv pe blogul catmobile.ro

2. Durata de viata a acumulatorului

Durata de viata a acumulatorului este un factor decisiv in performanta obtinuta chiar si de catre un telefon de buget. Nu exista diferente foarte mari intre cel mai bun si cel mai slab telefon de buget cand vine vorba de baterii, dar vei gasi diferente intre dimensiunile si capacitatea acestora. Depinde foarte mult si de tipul de utilizator, pentru ca un utilizator hardcore va ramane mereu dezamagit de un telefon de buget cu baterie normala. Exista insa telefoane de buget cu baterii impresionante. Coolpad Mega 3 spre exemplu are o baterie de 3050 de mAh si costa putin peste 400 de lei, in timp ce Oukitel U16 Max, un phablet de buget cu 3GB memorie RAM propune o baterie spectaculoasa de 4000 mAh pentru un pret mai mic de 150 de dolari.

3. Rezolutia ecranului

In timp ce ecranele capata dimensiuni din ce in ce mai mari, rezolutiile mici au inceput sa dispara chiar si de la telefoanele de buget. La telefoanele cu ecrane de 4.5 inch s-ar putea sa gasiti rezolutii 960×540, dar sincer, e loc de mult mai bine. Exista numeroase telefoane de buget cu diagonale de 5 inch (un bun exemplu este Sony Xperia L1) si rezolutii HD sau chiar Full HD. Desigur, nu va asteptati vreodata ca un telefon de buget sa aiba o rezolutie QHD pentru ca inca n-am prins aceste vremuri. Nu spun ca nu vor veni, dar mai dureaza ceva. Atentie mare la luminozitate si unghiurile de vizualizare, pentru ca va doriti un telefon de buget decent, nu?

4. Dotarile foto

Nu le luati in calcul! Sfatul meu este sa ignorati acest capitol atunci cand vine vorba despre un telefon de buget. Chiar daca pe lista specificatiilor veti descoperi destule propuneri tentante chiar si la un telefon de acest tip, rare sunt ocaziile in care acele specificatii chiar se vor confirma. Spre exemplu, Cubot Rainbow 2 care costa aproximativ 400 de lei, are o camera foto principala duala foarte buna de 13+2 megapixeli si o camera secundara de 5 megapixeli. Este una dintre putine exceptii care infirma regula de baza.

5. Partea de software

Android este cea mai buna optiune atunci cand vine vorba despre telefoane de buget. Indifrent ca optati pentru device-uri Google, Lenovo, Cubot samd, cautati un telefon de buget cu Android. Veti gasi si interfate atractive gandite si construite in interiorul companiilor producatoare si credeti-ma pe cuvant, un telefon ieftin cu Marshamallow (nu mai vorbesc de Nougat) isi „respecta promisiunea”.

Recomandarile noastre atunci pentru un telefon de buget bun

Motorola Moto G5

Motorola Moto G5

Moto G5  este probabil cel mai bun telefon de buget in acest moment. Arata foarte bine, nu costa exagerat de mult si se descurca remarcabil la aproape toate capitolele.

Vodafone Smart Ultra 7 este un terminat pe care-l puteti achizitiona la abonament in oferta Vodafone la un pret excelent. Acest telefon este de fapt un Alcatel rebranduit, ceea ce inseamna ca ofera performante decente pentru pretul cu care se vinde. Vodafone Smart Ultra 7 este un telefon accesibil ce ofera destul de mult peste clasa de pret din care face parte.

Oukitel U16 Max este un telefon de buget care ofera destule specificatii bune pentru pretul cu care se vinde si asigura un ecran decent de proportii impresionante, un procesor mid-range si o placa video de calitate. La acestea adaugam memoria de tip RAM de 3GB

Alte telefoane de buget bune: Vodafone Smart Ultra 6, Xiaomi Redmi Note 3, Oppo F1, Cagabi One, Moto G4 Plus, Cubot Rainbow. Care ar fi propunerile dumneavoastra pentru telefoane de buget atractive ca pret si caracteristici? Asteptam raspunsurile in sectiunea de comentarii a acestui articol.

Summary
Article Name
Ce sa cauti la un telefon de buget in 2017
Description
Daca esti in cautarea unui telefon de buget este recomandabil sa arunci o privire peste acest articol.