Reviews

Cat S60, primul smartphone de la Caterpillar cu camera termica

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Cat S60 Smartphone – The Power of Thermal In Your Hand 

»» CAT smartphone » Android smartphone » Display 4.7″ a-Si AHVA capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Sa detii un smartphone este intr-adevar o placere, dar asta nu te scuteste de grija pe care o ai in privinta acestuia si riscul pe care il intampini de fiecare data cand telefonul tau ia contact cu solul. In acest scop, fiecare dintre noi isi ia masurile de rigoare pentru protectia telefonului sau, apeland uneori la o husa telefon sau la folii pentru telefoane, iar in unele cazuri alegem sa cumparam direct smartphone-uri despre care citim ca ar fi mult mai rezistente. Toate aceste probleme se pot incheia insa relativ rapid, pentru ca cei de la Caterpillar au venit cu propunerea ideala: noul Cat S60 poate fi considerat cel mai solid smartphone de pe piata! Achizitionand acest telefon vei scapa de grija pe care i-o porti mereu in situatii necontrolabile, dar vei castiga pe langa stabilitate si rezistenta la impact un smartphone valoros care ofera utilizatorilor dincolo de toate aceste caracteristici o mare surpriza. Cat S60 este primul smartphone care poate sa vada noaptea, in sensul ca acest telefon are incoporata o camera termica, despre care vom discuta ceva mai jos.

Specificatii tehnice Cat S60:

  • Procesor/Chipset: Qualcomm MSM8952 Snapdragon 617
  • Numar nuclee procesor: 8
  • RAM: 3 GB
  • Capacitate memorie interna: 32 GB
  • Format card memorie: microSD (max. 128 GB)
  • Sistem de operare: Android
  • Display: 4.7 ” (rezolutie 1280×720)
  • Camera foto principala: 13 megapixeli rezolutie 2592×1944
  • Camera foto secundara: 5 megapixeli
  • Autofocus: Da
  • Blitz camera: Da
  • Inregistrare video: 1920 x 1080 @ 30 fps
  • Tip baterie: Li-Ion
  • Capacitate baterie: 3800 mAh
  • Inaltime: 147.9 mm
  • Latime: 73.4 mm
  • Grosime: 12.6 mm

Cat S60 Smartphone - The Power of Thermal In Your Hand

Cat S60 este un smartphone valoros si generos la capitolul performante. Beneficiaza de un ecran multi-touch de 4.7 inch HD, protejat de cel mai nou tip de sticla, Gorilla Glass 4 (rezolutie 720 x 1280 si 312 densitate a pixelilor) si de un procesor octa core Snapdragon 617 sustinut de o memorie interna de 32 GB si de 3 GB RAM. Cat S60 mizeaza pe un chipset Qualcomm MSM8952, iar procesorul sau Octa Core (plus GPU Adreno 405) inseamna de fapt patru nuclee de 1.4 GHz Cortex A-53 si alte patru nuclee de 1.5 GHz Cortex A-53. Lansat in iunie 2016, Cat S60 masoara 147.9 x 73.4 x 12.7 mm, cantareste 225 de grame (de aproape 1.5 ori mai mult deact un iPhone 6), dar impresioneaza la capitolul rezistenta si socuri termice. Smartphone-ul este integrat in clasa de protectie IP68, adica cea mai importanta dintre aceste clase de protectie de pe piata. Standarul IP 68 certifica soliditatea sa extraordinara, pentru ca telefonul Cat S60 este intr-adevar unul foarte rezistent. Sarea, praful, umiditatea, ploaia, radiatiile solare, transportul sau socurile termale nu il afecteaza sub nicio forma. Mai mult decat atat, il puteti tine chiar si la 5-6 metri in apa pentru mai bine de o ora, pentru ca smartphone-ul nu va intampina nicio problema reala.

Ea este dezvoltata de Cat in perteneriat cu FLIR Systems, cel mai mare producator de camere termice, componente si senzori de imagine din lume.

Camera sa foto pare insa argumentul cel mai interesant pentru toata lumea. De ce? Pentru ca aceasta camera foto permite utilizatorilor vizualizarea pe timp de noapte sau in intuneric. Ea este dezvoltata de CAT in perteneriat cu FLIR Systems, cel mai mare producator de camere termice, componente si senzori de imagine din lume. Compania americana cu sediul in Oregon a fost fondata in 1978 si a inregistrat doar in 2014 un profit de peste 1.5 miliarde de dolari. ei bine, camera foto a acestui smartphone a fost creata de FLIR si poate detecta pierderile de caldura, zonele de umiditate sau lipsite de izolatie, poate identifica incalzirea circuitelor sau diferitele aparate electrice. Ea afiseaza pe ecran caldura invizibila pentru ochiul uman si evidentiaza diferentele de temperatura pe distante de pot atinge uneori chiar si 30 de metri. Adica poti filma teoretic in intuneric bezna pe distante ce pot atinge 30 de metri daca ti-ai achizitionat noul Cat S60. In ceea ce priveste rezolutia sa, camera principala a smartphone-ului atinge 13 Megapixeli, in timp ce camera secundara pentru „selfie” are o rezolutie de 5 Megapixeli. Odata ce l-ati achizitionat veti descoperi si avantajele tehnologiei MSX, iar in privinta calitatii audio chiar nu trebuie sa aveti emotii intrucat depaseste 105 dB. Deasemenea rezolutia sa video atinge 1920 x 1080 la 30 de cadre pe secunda.

Robust, inteligent, versatil si foarte eficient, Cat S60 a uimit prin rezistenta sa impresionanta, pentru ca acest telefon rezista la caderile pe ciment de pana la 2 metri si cu toate acestea, ecranul sau este vizibil si poate fi controlat fara emotii chiar si daca purtati manusi. Rama sa este din metal (turnat sub presiune), iar bateria una foarte rezistenta (3800 de mAh). Ne-ar fi placut totusi ca acest smartphone sa aiba un pret ceva mai accesibil, insa tinand cont ca in Romania el costa intre 2800 si 3500 de lei, il recomandam in special celor care cauta astfel de telefoane de categorie. Numarandu-i avantajele si adaugand postura de flaghsip pentru Cat, consideram ca Caterpillar Cat S60 este intr-adevar un smartphone interesant, care pare dezavantajat usor de design, de lipsa senzorului de amprenta si de pretul destul de mare.

Robust, inteligent, versatil si foarte eficient, Cat S60 a uimit prin rezistenta sa impresionanta, pentru ca acest telefon rezista la caderile pe ciment de pana la 2 metri si cu toate acestea, ecranul sau este vizibil si poate fi controlat fara emotii chiar si daca purtati manusi.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 10 votes
Brand Name
CAT
Product Name
Cat S60