Reviews

BQ Aquaris X Pro review, specificatii, pareri si pret

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 7 ani

BQ Aquaris X Pro este un smartphone lansat de compania spaniola BQ Aquaris. Telefonul are specificatii mid-range si un aspect extrem de placut. In plus, device-ul ruleaza inca din fabrica cel mai nou sistem de operare al Google, Android 7.1 Nougat.

BQ Aquaris X Pro review

Cu siguranta BQ Aquaris nu este cea mai cunoscuta companie producatoare de telefoane mobile, insa spaniolii au cateva astfel de dispozitive destul de interesante cu specificatii si design care pot atrage oricand atentia. Sa luam cazul BQ Aquaris X Pro, un device dual-sim 4G, care masoara 7.8 milimetri grosime si cantareste doar 158 de grame.

BQ Aquaris X Pro 2

Terminalul dispune de un ecran de tip IPS cu diagonala de 5.2 inch si rezolutie Full HD, in speta 1920×1080 pixeli. Acest panou beneficiaza de prezenta unei sticle 2.5D care asigura o luminozitate de 650 niti. Exista destule dispozitive pe piata cu aceasta diagonala care se descurca mult mai rau decat BQ Aquaris X Pro si care nu asigura aceeasi calitate a imaginii. Din fericire, item-ul se descurca bine, indiferent de momentul zilei, iar meritele companiei sunt evidente. In spatele panelului, descoperim „motorul” BQ Aquaris X Pro.

BQ Aquaris X Pro 3

Este vorba despre un procesor octa-core pe 64 de biti de la Qualcomm, un Snapdragon 626 MSM8953PRO, tactat la frecventa de 2.2 Ghz. Un chispet de calitate, mid-range, cu performante mai mult decat interesante. Gamingul si multitasking-ul par misiuni facile, iar disponibilitatea „la efort” a device-ului este una multumitoare. Cei 4GB memorie RAM carora li se alatura placa video Adreno 506 contureaza un peisaj mid-range de foarte buna calitate pentru acest model de telefon. Exista doua versiuni de BQ Aquaris X Pro care difera in functie de capacitatea de stocare a device-ului. Prima versiune are in spate 64GB spatiu de stocare, iar cea de-a doua vine cu 128 GB spatiu de stocare. Ambele versiuni pot fi marite prin carduri de tip microSD pana la 256 GB folosind al doilea slot SIM. BQ Aquaris X Pro trece fara probleme clasa la aceste capitole deja enumerate, ba chiar, se ridica precum „un elev silitor” putin peste medie. Recomandam achizitionarea unei huse BQ Aquaris pe viitor pentru a va proteja device-ul impotriva impacturilor medii si eventual a zgarieturilor serioase.

Dotarile foto ale BQ Aquaris X Pro sunt din nou, peste medie. Poate ca nu va asteptati la acest aspect de la o companie fara un nume sa-i zicem impunator, dar BQ Aquaris X Pro asigura dotari foto de calitate. Camera principala are la baza un senzor Samsung de 12 megapixeli si foloseste tehnologie Dual Pixel. Aceasta camera are deschidere f/1.8, flash led dual-tone, auto HDR si fotogragie de tip RAW. In ceea ce priveste camera frontala a device-ului, avem la dispozitie un model cu senzor de imagine de 8 megapixeli si dotari importante precum flash LED si apertura f/2.0.

BQ Aquaris X Pro 4

Nu lispeste din dotarea standard senzorul de amprente (unul de buna calitate de altfel) si nici dotari importante precum GPS cu A-GPS, port USB type C, NFC , GLONASS sau Wi-Fi de ultima generatie. Acumulatorul BQ Aquaris X Pro are o capacitate de 3100 mAh si beneficiaza de tehnologie de incarcare rapida bineinteles de la Qualcomm. (Quick Charge 3.0). Un ultim aspect remarcabil pentru BQ Aquaris X Pro este faptul ca terminalul, asa cum mentionam inca din start, ruleaza Android 7.1.1 Nougat din fabrica.

BQ Aquaris X Pro pret

Fara indoiala, BQ Aquaris X Pro este unul dintre cele mai interesante mid-range care vin din partea companiilor fara un brand rasunator. BQ Aquaris a facut o treaba excelenta si cred ca acest device va avea un cuvant de spus pe piata din Spania si nu numai. Pretul BQ Aquaris X Pro cu 4GB memorie RAM si 64 GB spatiu nativ de stocare este de 360 de euro, in timp ce versiunea superioara, care se bazeaza pe 128 GB spatiu nativ de stocare, costa cu 40 de euro mai mult.

BQ Aquaris X Pro

Summary
product image
Author Rating
1star1stargraygraygray
Aggregate Rating
4 based on 7 votes
Brand Name
BQ Aquaris
Product Name
BQ Aquaris X Pro
Price
EURO 360