Reviews, Stiri

Bluboo S1 review, pret, imagini si specificatii

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Atractiv, elegant, bezel-less, impunator, usor, slim, accesibil. As putea continua lista atunci cand vine vorba de acest device, Bluboo S1. Si totusi, din lista pe care ma pregateam s-o continui, nu poate lipsit urmatoarea fraza: lipsa de originalitate. Bluboo S1 este e smartphone foarte atragator, chiar spectaculos, cu un procesor puternic, margini subtiri si design remarcabil, cu un pret destul de echitabil…dar in acelasi timp este si o „copie” destul de fidela a modelului Xiaomi Mi Mix. Bluboo s-a lasat usor ispirata de Xiaomi si modelul sau, Mi Mix, dand nastere unui terminal atragator de tip bezel less si dual camera.

Bluboo S1 pret si disponibilitate

Bluboo S1 pret, review, specificatii

Cu siguranta in 2017 trendul merge catre bezel less si camera duala. Evident, majoritatea marilor producatori vin pe piata cu astfel de telefoane, care de care mai atractive. Dar, le-ati vazut preturile? Aici au gasit cei de la Bluboo un teren liber si incearca sa-l speculeze. Noul Bluboo S1 costa doar 160 de dolari si se poate transforma usor intr-un best buy! Il puteti achizitiona acum de pe site-ul gearbest.com pentru suma de 159,99 $, adica in jur de 650 de lei. Livrarile pentru acest telefon atractiv vor incepe din data de 28 iulie. Terminalul poate fi cumparat desigur si de pe site-ul oficial al companiei, unde, daca va veti incadra in perioada, puteti profita de reducerile oferite de producator.

Bluboo S1 specificatii si impresii

Orice telefon care vrea „sa joace” in liga mare, are nevoie de un design atractiv, preferabil bazat pe metal. Bluboo S1 indeplinestye aceste conditii, are o carcasa superba, cantareste doar 175 de grame (cu tot cu baterie), vine cu margini subtiri, aproape inexistente si cu o grosime de doar 7.9 milimetri. Latimea sa atinge 74.3 milimetri, iar inaltimea, 148,6 milimetri. Pare perfect! Remarcam faptul ca terminalul are aceeasi grosime ca si Xiaomi Mi Mix, telefonul original pe care sa zicem ca Bluboo a incercat sa-l copieze. Are insa o greutate mai mica, usor explicabila, in primul rand pentru ca nu dispune de display-uy senzationala de 6.4 inch al modelului Mi Mix. Vorbim totusi de un telefon de 650 de lei care in primul rand s-a orientat catre aspect!

Bluboo S1 (2)

Dar, Bluboo n-a neglijat partea hardware. Fara indoiala, diferentele la acest capitol intre el si Mi Mix sunt mari, dar nu cred ca Bluboo S1 sta tocmai rau. Este motorizat de Helio P25 de la MediaTek, un procesor octa-core cu patru nuclee ARM Cortex A53 de 2.5 Ghz, plus alte patru nuclee ARM Cortex A53 de 1.6 Ghz. Acest model valoros de chipset este cumplat cu placa video ARM Mali T880 MP2 de 900 Mhz si cu doua versiuni de memorie RAM in functie de model: 4GB in versiunea mai slaba, 6 GB in versiunea mai puternica.

Capacitatea de stocare a telefonului difera de asemenea in functie de model: vom gasi pe piata Bluboo S1 cu 64 GB memorie nativa, dar si cu 128 GB memorie nativa. Helio P25 este unul dintre cele mai puternice procesoare concepute vreodata de Mediatek si daca ar fi sa-l comparam, cred ca s-ar potrivi comparatia cu Snapdragon 820 de la Qualcomm. Ceea ce nu e rau, daca tinem cont ca Mi Mix avea la bord un model Snapdragon 821.

Bluboo S1

Fata de impresionantul Mi Mix de la Xiami, Bluboo are un display asa cum spuneam mai mic. Diagonala sa este de 5.5 inch, rezolutia fiind una Full HD, in speta 1920×1080 pixeli. Sigur, nu e Xiaomi Mi Mix, dar … nu suna deloc rau mai ales daca aruncam o privire peste pretul de achizitie!

Gasim senzor de amprenta, senzor de lumina si de proximitate la un telefon care ruleaza din fabrica Android 7.0 Nougat. Bluboo S1 se bazeaza de asemenea pe o baterie cu o capacitate de 3500 miliamperi din Lithium-Polymer, echipata cu tehnologie fast charging. Avem suport pentru carduri de memorie externa la dispozitie si o configuratie atragatoare in ceea ce priveste echipamentul foto.

Bluboo S1 (3)

Camera principala este duala, bazandu-se pe doi senzori de imagine de 16, respectiv 3 megapixeli plus LED Dual. Camera pentru selfie are doar 5 megapixeli, ceea ce poate fi considerat un mic minus.

Bluboo S1 verdict

Trecem din start peste ideea de lipsa de originalitate? Ok! Atunci avem parte de un device excelent pentru putin peste 600 de lei, atat cat costa la momentul actual telefonul. Design-ul este bezel less, cu margini subtiri si rotunde. Display-ul este Full HD, protejat si imbracat cu sticla 2.5D. Telefonul este usor, subtire, ruleaza Android 7.0 Nougat si are camera foto principala duala. In plus, se bazeaza pe un procesor foarte puternic de la MediaTek. Din punctul meu de vedere, daca trecem peste faptul ca discutam despre o copie Xiaomi Mi Mix, dar si peste numele companiei, care probabil nu va spune mare lucru, atunci: Bluboo S1 merita achizitionat la acesti bani.

UPDATE: Bluboo S1 pret in Romania

Din pacate, oferta celor de la gearbest pare imbatabila (atat cat mai este valabila, pentru ca va expira in curand). Terminalul Bluboo S1 ajunge si in Romania, dar la un pret mai amre decat anticipam. Cei interesati sa-l cumpere o pot face de pe site-ul oficial al celor de la eMag.ro pentru suma de 999 lei.

Bluboo S1 VIDEO

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
4 based on 7 votes
Brand Name
Bluboo
Product Name
Bluboo S1
Price
RON 999