Reviews, Stiri

Blu S1, un nou telefon de buget disponibil pe piata americana

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Cel mai nou telefon de buget al companiei BLU a fost lansat oficial pe piata in Statele Unite. Blu S1 (a nu se confunda cu Bluboo S1) este un smartphone care va fi disponibil pentru moment pentru operatorii americani AT&T, T-Mobile, Sprint, Boost Mobile si Virgin Mobile, dar si pe site-ul Amazon.com pentru numai 179 de dolari.

Blu S1 specificatii tehnice, primele impresii, detalii oficiale

In septembrie, cei de la BLU au lansat pe piata terminalele de buget Blu Advance A5 si Blu A5 Plus. De aceasta data, compania vine pe piata cu un alt terminal accesibil ca pret, terminal care poarta numele de Blu S1.

Blu S1

Noul smartphone al companiei este descris de presa de specialitate ca fiind „o versiune low-budget” de OnePlus 5. Telefonul are un corp construit dintr-o combinatie reusita de policarbonat si metal si cantareste doar 137 de grame. Grosimea sa atinge 8.4 milimetri, iar latimea telefonului este de 72.8 milimetri. In ceea ce priveste inaltimea, pentru a avea in fata un peisaj complet al dimensiunilor Blu S1, device-ul atinge 147.3 milimetri. Terminalul este mai gros decat OnePlus 5, mai putin inalt si mai putin lat, avans insa o greutate mai mica. Blu S1 va fi disponibil pe culori precum negru, gri si auriu.

Ecranul sau are o diagonala de 5.2 inch si suporta o rezolutie HD, in speta 1280 x 720 pixeli. Este imbracat in sticla curbata, cea care ii accenteaza aspectul reusit. Procesorul pe care BLU l-a folosit pentru a motoriza acest device este un chipset MediaTek (MT6750) pe 64 de biti, tactat la frecventa de 1.5 Ghz. Un octa-core cuplat cu placa video Mali T860 si cu 2 GB memorie RAM. Capacitatea de stocare a datelor atinge 16 GB, dar ea poate fi extinsa pana la 64 GB prin intermediul cardurilor de memorie externe.

Terminalul vine cu Android 7.0 Nougat preinstalat si beneficiaza de dotari foto mid-range: pe spate, are un senzor principal de 13 megapixeli, iar pe fata se bazeaza pe un senzor de 5 megapixeli, destul de bun pentru selfie-uri si video calling.

Blu S1 (2)

Handset-ul beneficiaza de conectivitate 4G LTE si de alte optiuni importante la acest capitol precum v4.0 de bluetooth, wi-fi si microUSB 2.0. Scannerul de amprente este plasat sub display, iar acumulatorul telefonului are o capacitate destul de buna de 2800 mAh.

[table id=2 /]

CINE ESTE COMPANIA BLU

Compania BLU a fost infiintata in 2010 si isi are sediul central in Miami, Florida. Fondatorul ei este brazilianul Samuel Ohev-Zion, care conduce de altfel compania in acest moment in calitate de CEO. BLU (Bold Like Us) vinde de apoape 8 ani de zile telefoane mobile de tip smartphone cu Android si o serie interesanta de feature phones.

Printre cele mai cunoscute terminale lansate de producator se numara BLU Life One (editia din 2015) sau BLU Life 8 XL, ambele comercializate pe piata americana prin intermediul Amazon.com. Una dintre cele mai importante realizari ale producatorului este faptul ca BLU a devenit sponsor oficial al echipei de fotbal Valencia Futbol Club, unul dintre cele mai titrate cluburi din prima liga spaniola de fotbal. Numele producatorului apare pe tricourile oficiale de joc ale gruparii levantine in sezonul 2017-2018.

Summary
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
BLU (Bold Like Us)
Product Name
Blu S1
Price
$ 179