Reviews, Stiri

Blackview A9 Pro specificatii, impresii, pret si disponibilitate

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Blackview-A9-Pro-2Blackview A9 Pro este un terminal care a fost prezentat publicului pentru prima data la Mobile World Congress 2017 de catre compania chineza Blackview. Pe blogul nostru am analizat recent un alt terminal propus in acest an de aceeasi companie, Blackview BV7000 despre care puteti citi mai multe detalii in acest review. Acum este timpul sa aruncam o privire si peste Blackview A9 Pro, un smartphone de buget cu dotari specifice telefoanelor din zona premium. Modelul este cea mai noua creatie a companiei chineze si a fost deja listat la precomanda pentru o suma destul de accesibila.

Cine este Blackview?

Blackview este o companie infiintat in martie 2013 din initiativa omului de afaceri chinez, Xu Ming, care este cunoscut in presa de specialitate drept David Xu. Acesta credea ca tehnologia de inalta calitate nu trebuie neaparat sa coste o avere si s-a pus pe treaba. Subordonata Blacview International Group, divizia de telefoane mobile Blackview s-a remarcat rapid prin telefoane solide si calitative, fara ca acestea sa fie insotite si de preturi foarte mari. Blackview promoveaza calitatea si expertiza, examinandu-si cu mare atentie fiecare detaliu din fiecare telefon. Compania se adreseaza unei palete largi de clienti, dar si-a inceput activitatea in Singapore, Malayesia, Filipine sau Laos.

Blackview A9 Pro specificatii

Blackview A9 Pro are cateva dotari extrem de interesante, dar marea parte a specificatiilor sale fac parte din sectorul mid-range. Smartphone-ul este unul de buget, cu un design elegant, pe care eu personal il apreciez ca atare. Imi place viziunea celor de la Blackview, care nu fac rabat de la atentia pe care o acorda detaliilor si care pregatesc dispozitive noi, nu neaparat originale ca aspect (terminalul seamana destul de mult cu Xiaomi Mi5c), dar cat se poate de bine gandite si construite. Blackview A9 Pro face parte din aceasta categorie, cu toate ca sunt convins ca producatorul chinez putea incorpora si specificatii mai bune.

BlackView-A9-Pro

Blackview A9 Pro se bazeaza pe un display decent, care beneficiaza de o diagonala de 5 inch si afiseaza rezolutie de 1280×720 pixeli. As fi preferat o rezolutie superioara tinand cont ca la inceputul anului se vorbea despre acest lucru, dar probabil pentru a se incadra in pretul echilibrat de care vorbeam mai sus, Blackview a optat pentru un display HD IPS LCD in 16 milioane de culori. Smartphone-ul dual simt standby Blackview A9 Pro asigura utilizatorilor conectivitate de tip 4G si este imbracat intr-o carcasa eleganta cu rama metalica si senzor de amprente integrat in butonul HOME.

Procesorul care motorizeaza acest terminal este un quad-core pe 64 de biti de la Mediatek, bazat pe 4 nuclee Cortex A-53 si placa video Mali T720 MP1. MT 6737 nu este chipsetul la care ma gandeam, insa pare suficient pentru ceea ce se doreste de la terminalul Blackview A9 Pro. Alaturi de el, item-ul ruleaza 2 GB RAM LPDDR3 si pune la dispozitia utilizatorului 16 GB spatiu de stocare interna, care poate fi dublat prin extensie cu ajutorul unui card microSD. Din fericire, Blackview A9 Pro ruleaza Android 7.0 Nougat, ceea ce fara discutie, este o veste foarte buna pe care, e drept, o luasem deja in calcul. Dotarile foto nu sunt neaparat impresionante, ele incadrandu-se in sectorul mid-range. Avem la dispozitie o camera principala duala cu senzor de imagine de 8 megapixeli plus un senzor de 0,3 megapixeli cu flash led si tehnologie autofocus. Camera secundara pentru selfie-uri lasa destul de mult de dorit, intrucat ea este echipata cu un senzor de imagine de 2 megapixeli. Bateria terminalului este una buna! Blackview A9 Pro vine cu un acumulator Lithium-Ion cu capacitate de 3000 mAh, ceea ce-i asigura din cate se pare o autonomie foarte buna.

Blackview A9 Pro

Blackview A9 Pro pret si disponibilitate

Smartphone-ul Blackview A9 Pro nu este un item subtire. El masoara 9.2 milimetri grosime, ceea ce mi se pare destul de mult, dar care nu afecteaza manevrarea sa. Poate fi achizitionat pe culorile auriu, alb, negru si albastru si ofera optiuni de conectivitate importante precum Bluetooth 4.1, GPS cu A-GPS, WiFi 802.11 si port USB Type C. Telefonul a fost deja listat la precomanda, asa cum spuneam si la inceputul articolului si poate fi achizitionat de pe magazinul online Aliexpress.com pentru 95 de dolari.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
BlackView
Product Name
BlackView A9 Pro
Price
$ 95