Reviews

BlackBerry Priv review – 100% Android cu putere Blackberry

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

BlackBerry Priv, flagshipul companiei canadiene, este un smartphone prin care gigantul cu sediul in Ontario vrea nu doar sa-si fidelizeze clientii, ci sa si castige foarte multi utilizatori noi. Aparitia sa pe piata a coincis cu lansarea de catre BlackBerrry a anumitor aplicatii pre-instalate in Google Play Store, o noutate pentru canadieni si o necesitate a zilelor noastre atunci cand vorbim de piata smartphone. Astfel, utilizatorul este invitat sa-si inlocuiasca aplicatiile implicite din Android cu aplicatii precum BlackBerry Launcher, BlackBerry Contacts, BlackBerry Camera sau BlackBerry Calendar. Desigur, printre cele 20 de aplicatii se vor regasi si foarte cunoscutele BBM Meetings, Work Space Manager, BlackBerry Blend sau BlackBerry Hub precum si API-ul BlackBerry Services. O mixtura intre trecut, prezent si viitor prin care canadienii asigura posibilitatea lansarii unor actualizari rapide fara necesitatea de a face update la software.

 

BlackBerry Priv specificatii complete:

  • Sistem operare: Android 5.1.1 Lollipop
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 808 (8992) Hexa-Core, 64 bit
  • GPU: Adreno 418, 600 MHz
  • Display: 5.43-inch AMOLED, 2560×1440 resolution (540 ppi)
  • Memorie: 3GB RAM
  • Suporta: 32GB Flash; MicroSD up to 2TB
  • Camera spate: 18MP, f/2.2, OIS, phase-detect autofocus
  • Camera fata: 2MP, f/2.8, 1.75um
  • Baterie: 3,410 mAh

BlackBerry Priv »» Android smartphone » Display 5.4″ AMOLED capacitive touchscreen, 18 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

BlackBerry Priv pare sa continuie ideea de baza a puternicului concern canadian: smartphone-ul business. Insa doar la prima impresie veti descoperi aceeasi imagine, pentru ca noul BlackBerry Priv este mai mult decat atat. Aparitia acestui telefon cu Android Lollipop era oarecum logica pentru specialisti, in contextul general in care aplicatiile de tip android functioneaza pe cunoscutu OS de la BlackBerry. Priv vine cu un ecran Amoled de 5.4 inch si o rezolutie de 2560 x 1440 pixeli protejat de Corning Gorilla Glass. Veti regasi de asemenea o tastatura culisanta devenita clasica pentru canadienii de la BlackBerry si pe care multi utilizatori o considera inca foarte utila. 3 GB RAM si 32 GB spatiu de stocare care se pot extinde pana la 200 GB suna extrem de bine, in timp ce la capitolul performanta BlackBerry a ezitat putin. De ce? Pentru ca a preferat varianta de procesor Snapdragon 808, o versiune de calitate, insa inferioara procesorului minune din 2015, Snapdragon 810. Era loc de mai bine la acest capitol, insa Priv si Snapdragon 808 fac o treaba buna. Procesorul hexa – core cu 2 ARM Cortex A 57 de 1.8 Ghz si 4 Arm Cortex A 53 de 1.44 Ghz plus acceleratorul Adreno 418 se achita admirabil de sarcini si garanteaza utilizatorului dincolo de o performanta de calitate faptul ca telefonul nu se va incalzi atat de tare dupa folosirea intensa. Canadienii au simtit acest detaliu drept un plus si si-au pus in practica planul care pana acum pare sa functioneze destule de bine. Snapdragon 808 este capabil sa ruleze orice joc din Google Play, iar la capitolul aplicatii nu are de asemenea nici o problema.

Ce impresioneaza la prima vedere insa la BlackBerry Priv nu este partea interioara si ascunsa. N-o poti vedea cu ochiul liber, nu stii la ce sa te astepti, chiar daca dupa utilizare vei fi multumit de calitatea acestor caracteristici incluse de BlackBerry. Nu, ceea ce impresioneaza la prima vedere este aspectul extrem de placut al telefonului. BlackBerry Priv este un telefon premium, iar ecranul sau impresionant de 5.4 Inch curbat, are o rezolutie excelenta (1440 x 2540) dublata de o densitate de 540 ppi. Rama metalica ofera un plus de rigiditate, insa paradoxal si de eleganta telefonului, iar tastatura qwerty (cum altceva) este prezenta pe slide si chiar asigura acea nota de business pe care inca o cauta foarte multi utilizatori. Spatele telefonului pare insa un minus la capitolul design, BlackBerry parca dorindu-si sa demonstreze ca poate iesi din zona premium si ca poate asigura detalii low-cost.

Avem insa o camera de 18 megapixeli valoroasa (poate filma la rezolutii 4k si beneficiaza de LED Flash), capabila sa ofere imagini excelente si -atentie- excelent gandita ca amplasare si structura. Este inconjurata de un inel argintiu care o protejeaza fara indoiala de orice tip de zgarietura si uneori chiar de soc. Telefonul cantareste 192 de grame (deci nu este chiar atat de usor cat anuntau canadienii initial) si masoara 147 x 77.2 x 9.4 mm. Bateria sa de 3450 mAh ar fi trebuit sa reprezinte un alt punct forte al telefonului, dar daca nu veti avea grija sa reglati toti parametri (luminozitate, contrast) si veti naviga mai bine de cateva ore pe internet, autonomia sa nu va salveaza. Am spune de altfel ca bateria BlackBerry Priv este unul dintre putinele aspecte care chiar ne-au dezamagit la acest telefon, insa asta nu il face sub nicio forma un smartphone modest.

BlackBerry Priv »» Android smartphone » Display 5.4″ AMOLED capacitive touchscreen, 18 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Daca esti un mare fan al celor de la BlackBerry atunci acest telefon nu trebuie sa lipseasca din colectia ta. Insa per total, raportul calitate-pret nu pare sa ajute flagshipul companiei canadiene. Pe scurt, daca te intereseaza acest smartphone si esti un fidel al Androidului, poate e mai bine sa nu arunci suma destul de mare de bani pe noul BlackBerry Priv. Elegant, destul de solid si cu un nivel de performanta bun, BB Priv pare un smartphone de top doar pentru pasionatii de BlackBerry. Altfel, pentru un pret mai mic, achizitia sa ar putea fi justificata. Daca te vei decide sa achizitionezi acest telefon, nu uita sa-l imbraci intr-o husa BlackBerry Priv eleganta pe care o poti achizitiona si de pe catmobile.ro. Toti aici vei gasi cea mai buna folie BlackBerry Priv pentru telefonul tau.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
4.5 based on 19 votes
Brand Name
Blackberry
Product Name
Blackberry Priv