Reviews, Stiri

BlackBerry KeyOne review, specificatii si imagini

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

BlackBerry KeyOneBlackBerry KeyOne are un nume ciudat, un design ciudat si pare in general un telefon ciudat. Dar este doar o impresie: BlackBerry KeyOne este un terminal cat se poate de interesant, cu specificatii mid-range, dar din pacate cu un pret care va excede aceste specificatii sau mai exact gama din care item-ul face parte. Initial, BlackBerry KeyOne a fost anuntat in luna februarie, tot in imprejurari ciudate, pentru ca acesta pare cuvantul de ordine in ceea ce priveste terminalul canadienilor. Mai exact, smartphone-ul era cunoscut pe web ca BlackBerry Mercury, cel putin pana la finalul lunii februarie cand BlackBerry i-a anuntat oficial denumirea si specificatiile. Asadar, BlackBerry Mercury despre care am scris si noi pe blogul catmobile este de fapt noul BlackBerry KeyOne despre care vom discuta in continuare.

BlackBerry KeyOne review si imagini

BlackBerry KeyOne a fost dezvaluit in intregime de compania canadiana cu ocazia evenimentului anului de la Barcelona, Mobile World Congress 2017. KeyOne preia aproape toate specificatiile anuntate sau vehiculate in ultima vreme pentru Mercury, dar se va stradui cu siguranta sa-si faca loc pe piata smartphone. Dupa cum probabil stiti, BlackBerry KeyOne este ultimul terminal al carui design a fost produs de compania canadiana, pentru ca de-aici incolo vom avea parte de smartphones BlackBerry produse de TCL.

BlackBerry KeyOne (2)

 

Folosirea cuvantului „ciudat” in repetate randuri in ceea ce priveste KeyOne nu este complet nejustificata. Pentru multi, un BlackBerry cu Android nu suna tocmai familiar, insa BlackBerry KeyOne este acel dispozitiv echipat cu Android OS v7.1 Nougat si tastatura iconica in partea de jos. Discutam despre un mid-range cu valente premium care se bazeaza pe un display de 4.5 inch cu raport si aspect neobisnuit (ca sa nu-i spunem din nou ciudat) 1620×1080. In spatele display-ului avem un procesor Snapdragon 625 care motorizeaza acest terminal. Echipamentul celor de la Qualcomm, tactat la 2.0 Ghz este integrat alaturi de o memorie RAM LPDDR3 de 3GB si de cei 32 GB spatiu de stocare pe suport eMMC. Tastatura sa pare una interesanta, insa fara sa vrei in evidenta iese trackpad-ul care are dimensiuni foarte mari si nu pare conform celor de la techradar atat de usor de utilizat pe cat si-ar dori majoritatea utilizatorilor. Noutate absoluta este senzorul de amprenta care pare aproape impaturit in space bar-ul de pe keyboard. Utilizatorii obisnuiti de Android ar putea confunda space bar-ul sau senzorul de amprenta cu butonul HOME (datorita pozitionarii), dar adevaratul Home Button este plasat undeva deasupra tastaturii.

BlackBerry KeyOne (3)

Acumulatorul compatibil cu tehnologia QuickCharge 3.0 (se incarca pana la 50% in 36 minute) este unul cu o capacitate de 3505 mAh in timp ce camera foto a terminalului are un senzor de imagine de 12 megapixeli cu diafragma f/2.0. BlackBerry KeyOne vine cu difuzoare stereo si jack pentru casti si foloseste conector de tip USB Type C 1.0, dar si USB On-The-Go.

Terminalul nu arata foarte rau, design-ul pare insa usor atipic pentru ca este realizat din metal si un material cauciucat pe spate, fara a mai contabiliza faptul ca este un handset destul de greu. Daca nu va place aspectul va recomandam o husa Blackberry, care cu siguranta ii poate da o alta personalitate. Dimensiunile sale exacte sunt 149.1 x 72.4 x 9.4 mm! Ecranul este protejat de Corning Gorilla Glass 4, iar placa video pare una intr-adevar de calitate, un Adreno 506. KeyOne are si o camera secundara care poate filma in format Full HD si care beneficiaza de un senzor de imagine de 8 megapixeli.

BlackBerry KeyOne (4)

BlackBerry KeyOne pret

Conform primelor informatii culese de cei de la Techradar, BlackBerry KeyOne va costa 550 de dolari, o suma mult prea mare din punctul meu de vedere pentru un terminal mid range, chiar daca KeyOne e clar ca are valente premium. Intr-un moment de criza pentru compania canadiana, aceasta stabileste practic un pret de flagship pentru un terminal mid-range bun, o strategie destul de ciudata, pentru a ne pastra in directia cuvantului de ordine din jurul BlackBerry KeyOne. Altfel, KeyOne este un terminal de luat in calcul, dar nu pentru aceasta suma.

UPDATE: BlackBerry KeyOne in Romania

BlackBerry KEYone este acum disponibil si in Romania si poate fi comandat prin intermediul site-ului eMAG.ro. Din pacate, ceea anuntam la momentul redactarii articolului se confirma: KEYone este un telefon atragator, dar cu un pret parca mult prea piperat. Cei interesati sa-l cumpere de pe eMAG.ro o pot face pentru suma de 2799.99 RON!

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
5 based on 4 votes
Brand Name
BlackBerry
Product Name
BlackBerry KeyOne