Reviews

Blackberry DTEK60 un smartphone high-end cu procesor Snapdragon 820 si camera de 21 de megapixeli

Home  »  Reviews

Laurentiu Ioan

acum 7 ani

BlackBerry nu traverseaza o perioada tocmai propice pe finalul anului 2016, insa compania canadiana a anuntat deja noul BlackBerry DTEK60, un model de smartphone realizat in colaborare cu TCL pe sasiul modelului Alcatel Idol 4S. Noul Blackberry DTEK60 seamana ca aspect destul de mult cu precedentul model Blackberry DTEK50 (nicio surpriza) lansat de canadieni, insa concernul cu sediul in Waterloo a imbunatatit vizibil performantele la nivel de hardware.

Specificatii complete Blackberry DTEK60

  • Display: AMOLED 5.5″ (rezolutie 2560×1440)
  • Sistem de operare: Android OS v6.0 Marshamallow (posibil upgrade la Nougat)
  • Procesor: Snapdragon 820 MSM 8996 Qualcomm
  • CPU: Quad-core (2×2.15 GHz Kryo & 2×1.6 GHz Kryo)
  • GPU: Adreno 530
  • Memorie RAM: 4GB
  • Memorie Flash: 32 GB (pana la 256 prin microSD)
  • Camera foto principala: 21 MP (f/2.0, phase detection autofocus, dual-LED (dual tone) flash
  • Camera foto secundara: 8MP
  • Acumulator: Li-Ion 3000 mAh
  • Dimensiuni: 153.9 x 75.4 x 7 mm

Blackberry DTEK60

Blackberry DTEK60 nu sare foarte mult din tiparul normalului la capitolul design, dar beneficiaza de un display AMOLED de 5.5 inch QHD, stabil si spectaculos, cu rezolutie 2560×1440 pixeli. Forma „dual glass” aplicata de canadieni acestui device place, iar constructia de sticla de pe ambele parti se imbina perfect pe margini cu rama metalica a telefonului. Aspectul este astfel unul luxos, dar in acelasi timp extrem de spectaculos. Comparatia cu Alcatel Idol 4S pare sa se opreasca insa la nivelul design-ului, deoarece Blackberry (vezi Huse si accesorii pentru BlackBerry) a plusat la capitolul componente. Camera nu iese foarte mult in evidenta pe partea din spate, fiind perfect integrata in peisaj. De asemenea pe spate, se poate observa logo-ul Blackberry (alaturi de senzorul de amprenta, ceea ce reprezinta o premiera pentru Blackberry), acelasi logo care continua sa dea o noua de autenticitate si eleganta ca in trecut, in ciuda faptului ca puternicul concern canadian si-a mai pierdut din renume. Dimensiunile telefonului sunt: 153.9 x 75.4 x 7 mm, in timp ce greutatea sa atinge doar 165 de grame

Performanta Blackberry DTEK60

Procesorul Snapdragon 820 de la Qualcomm, o prezenta extrem de apreciata pe piata de smartphones in 2016, reprezinta o adevarata garantie pentru utilizator. Modelul MSM8996 sustine realmente performanta telefonului in tot ceea ce priveste aplicatii, gaming sau browsing ruland pe un CPU Quad Core structurat astfel: doua nuclee de 2.15 Ghz Kryo si alte doua nuclee de 1.6 Ghz Kryo. Un detaliu care joaca semnificativ in favoarea canadienilor care au optat pentru un procesor puternic, valoros si foarte apreciat pe piata de smartphone din acest an.

Telefonul ruleaza asa cum spuneam pe Android OS v6.0 Marshamallow si foloseste un GPU Adreno 530, exact tipul de GPU pe care il anticipam. Blackberry nu a surprins la acest capitol, dar impresioneaza placut in ceea ce priveste memoria RAM, alocand noului Blackberry DTEK60 4GB RAM, plus o memorie flash de 32 GB, care se poate extinde prin microSD pana la 256 GB. In privinta sistemului de operare, canadienii promit pe viitor un upgrade la Nougat in cel mai scurt timp posibil pentru cei care vizeaza acest smartphone de ultima generatie.

Camera Blackberry DTEK60
Sistemul dual de camere al smartphone-ului Blackberry DTEK60 este unul extrem de valoros. Calitatea camerei la acest smartphone este de altfel una dintre cele mai importante bile albe pe care DTEK60 le putea castiga. Camera principala atinge 21 megapixeli (f/2.0) si beneficiaza de autofocus, dual-LED (dual tone), HDR, face detection si touch focus. Poate filma in format video in rezolutie 4k adica Ultra HD, ceea ce evident, inseamna un mare plus de calitate. Camera frontala pentru selfie nu este deloc una de neglijat. 8 megapixeli si posibilitate de filmare video Full HD, ceea ce din nou, suna foarte foarte tentant si avantajos.

Conectivitate, baterie si pret Blackberry DTEK60
La capitolul conectivitate, smartphone-ul beneficiaza de Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, WiFi Direct plus hotspot si Bluetooth v4.2. In cazul acestui smartphone produs de Blackberry, mufa de incarcare este acum USB Type-C, in timp ce bateria telefonului este una Li-Ion de 3000 mAh cu autonomie in stand-by pana la 336 de ore in 3G respectiv pana la 26 de ore in 3G pentru „talk-time”. Acumulatorul beneficiaza de functia Quick Charge 3.0 care se poate incarca la 83% in 30 minute. In ceea ce priveste pretul acestui smartphone, canadienii au reusit oarecum sa surprinda. Tinand cont de specificatiile telefonului si de felul in care acesta se comporta, pretul de 500 de dolari pare unul destul de rezonabil, facand din Blackberry DTEK60 o alternativa serioasa high-end, in raport cu alte telefoane cu specificatii top, dar cu preturi foarte piperate.

Blackberry DTEK60 un smartphone high-end cu procesor Snapdragon 820 si camera de 21 de megapixeli

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 20 votes
Brand Name
Blackberry
Product Name
Blackberry DTEK60