Stiri

OFICIAL: Bateriile au cauzat explozia Samsung Galaxy Note 7

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Samsung Galaxy Note 7 trebuia sa fie in topul celor mai vandute telefoane din lume in 2016. N-a fost insa deloc asa, pentru ca problemele care inconjoara cea mai importanta companie de pe piata Asiatica, par sa nu se mai termine. Cu putin timp inainte de lansarea oficiala a noului flagship al companiei (detalii despre lansare si pret Samsung Galaxy S8) si in plina ancheta federala de investigatie a mostenitorului imperiului sud-coreean,  Samsung Electronics a facut public raportul oficial al investigatiei privind explozia smartphone-urilor Note 7. Concluzia oficialilor sud-coreeni a fost ca bateriile telefoanelor Samsung care au explodat anul trecut chiar si dupa vanzarea lor catre clienti, erau defecte.

Samsung Galaxy Note 7 si cauzele exploziilor

Putina lume se astepta la un altfel de „raspuns” din partea Samsung. Concluzia prezentata ieri in cadrul unei conferinte de presa de catre oficialii companiei cu cele mai mari vanzari din Asia a fost una usor de anticipat. Singurul raport oficial pe care il vom gasi legat de incidentele uluitoare raportate de cumparatorii din intreaga lume cu privire la Samsung Galaxy Note 7 este cel pe care compania sud-coreeana l-a prezentat ieri intr-un cadru spectaculos, menit parca sa solidifice imaginea companiei si sa anuleze impactul puternic negativ pe care varful de gama de anul trecut l-a avut asupra clientilor Samsung. Pe scurt, oficialii Samsung au stabilit vinovatul: de vina pentru explozia telefoanelor vandute de Samsung in primele doua loturi disponibile au fost bateriile defecte ale acestor terminale.

Raportul prezentat de sud-coreeni sustine ca primele device-uri model Samsung Galaxy Note 7 care au ajuns pe piata aveau un electrod negativ curbat in partea din dreapta sus a bateriei, astfel ca varful acestuia ajungea intr-o „zona” in care nu avea ce sa caute. Rezultatul? Un „scurt-circuit de mica amploare, dar suficient” pentru a cauza un dezastru pentru clienti, am adauga noi. Samsung Electronics, care n-a putut efectua imediat un astfel de raport (o astfel de investigatie) a luat apoi masuri si a introdus pe piata un al doilea lot de telefoane Samsung Galaxy Note 7, care la randul lor au explodat. De ce? Ne confirma CNN citand din declaratiile oficialilor companiei: „sudura defectuoasa a rupt izolatia din jurul electrodului pozitiv”. Ceea ce trebuie sa admitem, se poate intampla. In schimb, ceea ce urmeaza este cu atat mai grav: o parte dintre bateriile prezente in aceste terminale din al doilea lot nu erau sub nicio forma izolate, adica erau complet lipsite de banda izolatoare.

Cauzele exploziei Samsung Galaxy Note 7

Cauzele exploziei Samsung Galaxy Note 7

Aplicand lozinca foarte cunoscuta la noi „despre morti, numai de bine” Samsung da vina pe bateriile telefoanelor Samsung Galaxy Note 7 si usor, intr-un colt de gura al unuia dintre oficialii companiei si pe grabirea procesului de fabricatie. Peste 200 de mii de telefoane au fost studiate in cadrul acestui raport si de asemenea in jur de 30 de mii de baterii suplimentare au facut parte a investigatiei de amploare a sud-coreenilor. Samsung Electronics a planificat aceasta conferinta de presa oarecum strategic, incercand sa-si mai spele din imaginea lasata in urma cu cateva luni. Conferinta de presa privitoare la raportul investigatiei asupra terminalelor Samsung Galaxy Note 7 a cautat sa disculpe in mare parte compania sud-coreeana cu cateva luni inainte de lansarea oficiala a varfului de gama din acest an, Samsung Galaxy S8 (arunca o privire peste huse Samsung). Prezentarea noului model Samsung Electronics va avea loc cel mai probabil spre finalul lunii martie. Conform surselor El Pais din Spania, data aproximata va fi 29 martie, iar lansarea oficiala s-ar putea face undeva in intervalul 24 aprilie – 30 aprilie 2017.

Summary
OFICIAL: Bateriile au cauzat explozia Samsung Galaxy Note 7
Article Name
OFICIAL: Bateriile au cauzat explozia Samsung Galaxy Note 7
Description
Samsung Electronics a facut public raportul oficial al investigatiei privind explozia smartphone-urilor Samsung Galaxy Note 7
Author
Publisher Name
Catmobile