Tutoriale

Bateria externa – ce este, cum functioneaza, recomandari

Home  »  Tutoriale

catmobile

acum 8 ani

Bateria externa pentru telefon – ce este, cum functioneaza, recomandari

Este un adevar concret al zilelor noastre faptul ca telefonul mobil a devenit o „extensie” a omului, care aduce comunicarea si socializarea la un alt nivel. Multi dintre noi ar avea o mica problema daca le-ar dispare brusc micul lor ajutor de zi cu zi, acest lucru putand avea consecinte nefaste. Totusi asta se intampla uneori si fara sa dispara telefonul, prin simpla consumare a bateriei.

Daca acum cativa ani bateriile aveau o capacitate de stocare mai mare, unele modele ajungand si la doua saptamani de autonomie si creand situatii in care incarcatorul se pierdea, in ziua de azi un telefon cu baterie potenta „tine” in jur de o zi. De aceea, prezenta incarcatoarelor a devenit o necesitate, multe persoane avand la purtator cate unul. Dar ce te faci daca te lasa bateria in metrou? Sau pe strada? Cu siguranta nu vei gasi o priza sa iti conectezi telefonul. Solutia? Un acumulator extern.

Cauta baterii externe pe catmobile.ro ⫸

Bateria externa este de fapt un acumulator, independent de telefon, ce serveste la stocarea unei anume cantitati de energie pentru a incarca aparatul dorit. Practic este acelasi principiu ca si la telefon, o bagi la incarcat, se incarca, iar cand ai nevoie de curent pentru smartphone sau alt device il conectezi si acesta se va incarca. Un plus il constituie faptul ca producatorii de acumulatori externi folosesc acelasi tip de conector pentru produsele lor, mai precis USB, ceea ce inseamna ca orice cablu care merge la un incarcator de priza se va potrivi si la acumulatorul extern. Cel mai important aspect ce trebuie avut in vedere la achizitia unui asemenea produs este capacitatea.

Bateria externa - ce este, cum functioneaza, recomandari

Bateria externa – ce este, cum functioneaza, recomandari

Cu cat aceasta este mai mare cu atat mai bine, pentru ca se vor putea efectua mai multe incarcari. Daca bateria telefonului este, sa zicem de 1500 mAh, este recomandata achizitia unui acumulator extern de cel putin aceeasi putere, altfel nu va fi capabil sa incarce 100% acumulatorul.

Acumulatorul extern se poate incarca de la priza de perete sau PC, laptop, etc, unele modele suportand si fast charging. Multe modele au in dotare lanterna, indicator de baterie, dar si mai multe porturi de incarcare. Anumiti producatori au dus acest trend la un alt nivel, integrand in husele telefoanelor baterii suplimentare, ce prelungesc timpul de utilizare al device-ului.

In concluzie, acumulatorul extern este un accesoriu util in viata de zi cu zi, dar mai ales in timpul excursiilor sau iesirilor din oras. Dimensiunile sunt de cele mai multe ori cat ale telefonului, deci nu este un bagaj prea voluminos, iar diversele accesorii cu care este dotat sporesc utilitatea acestuia.

Summary
Bateria externa - ce este, cum functioneaza, recomandari
Article Name
Bateria externa - ce este, cum functioneaza, recomandari
Description
Bateria externa este de fapt un acumulator, independent de telefon, ce serveste la stocarea unei anume cantitati de energie pentru a incarca aparatul dorit. Practic este acelasi principiu ca si la telefon, o bagi la incarcat, se incarca, iar cand ai nevoie de curent pentru smartphone sau alt device il conectezi si acesta se va incarca.
Author
Publisher Name
catmobile.ro
Publisher Logo