Reviews, Stiri

Asus Zenfone Live ZB501KL o noua propunere mid-range a companiei taiwaneze

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Asus Zenfone Live ZB501KL este un smartphone care foarte probabil va fi lansat oficial in luna martie, dupa ce in urma cu cateva zile a fost prezentat de catre compania taiwaneza. Discutam despre un smartphone decent, cu specificatii medii si un aspect placut al carui accent pare pus pe livestreaming, Asus Zenfone Live ZB501KL urmand a imbunatati modul si calitatea imaginilor de transmisie.

Asus Zenfone Live ZB501KL review si specificatii

ASUS pare sa fii reusit sa propuna pietei inca un smartphone care arata foarte bine, indiferent de specificatiile sale. Asus Zenfone Live ZB501KL este un telefon care pare dedicat femeilor, pentru ca este extrem de elegant si foarte usor. Smartphone-ul cantareste numai 120 de grame conform informatiilor prezentate de site-ul gsmarena, iar dimensiunile sale ating 141,2 x 71.7 x 8 milimetri. Cu finisaje de calitate si usor de tinut in mana, Asus Zenfone Live ZB501KL pluseaza printr-un display HD cu diagonala de 5 inch (rezolutie 1280x720pixeli) si un raport ecran-corp de 68.1%. Densitatea pixelilor este de 294 ppi. Smartphone-ul se ruleaza ASUS ZenUI 3.5 bazat pe Android 6.0 Marshmallow.

Specificatiile sale nu sunt insa tocmai impresionante si la alte capitole spre deosebire de alte terminale propuse recent de companie. In spatele sau functioneaza un procesor quad-core de 1.2 Ghz pe Cortex-A53. Dupa cum probabil intuiti, performantele chipset-ului de la Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 nu pot fi exceptionale, insa mid-range-ul taiwanezilor nici nu pare sa puna accentul pe acest capitol. Placa video folosita este un Adreno 306, iar memoria RAM a smartphone-ului atinge 2 GB.

Asus Zenfone Live ZB501KL

Asadar avem toate ingredientele unui smartphone mid-range propus de ASUS (cauti huse ASUS pentru telefonul tau, verifica oferta noastra) la care se adauga spatiul de stocare interna de 16 GB (unele surse indica totul o capacitate de stocare de 32 GB care in mod sigur va fi extensibila prin carduri microSD) si sistemul dual de camere foto (echipat cu o camera principala de 13 megapixeli cu flash LED, apertura F2.2 (luminozitate) si tehnologie de autofocus, dar si o camera frontala de 5 megapixeli, aceasta beneficiind si de 1,4nm prin care poate capta astfel mai multa lumina).

In schimb, ASUS adauga acestei liste aplicatia BeautyLive, o aplicatie care se poate demonstra extrem de utila si de importanta pentru pasionatii de livestream-uri. Prin algoritmii sai avansati, aplicatia poate corecta imaginile transmise in timp real, avand capacitatea de a elimina detalii si imperfectiuni in timpul transmiterii semnalului video. Este ca si cum aplicatia ar putea retusa in direct o poza, ceea ce mie personal mi se pare foarte interesant pentru un mid-range fara pretentii deosebite pe sectorul hardware. Calitatea transmisiilor live va fi si mai imbunatatita cu aceasta functie pentru ca lista retusurilor continua: BeautyLive poate folosi unul dintre microfoanele smartphone-ului Asus Zenfone Live ZB501KL pentru a regla zgomotul de pe fundal. Un avantaj asemenator cu avantajul pe care o camera de supraveghere video de calitate il primeste printr-o functie speciala de ultima generatie asa cum este Digital Noise Reduction, tot in timpul unei transmisii live. Ideea celor de la ASUS va fi cu siguranta foarte bine intampinata de utilizatorii care obisnuiesc sa faca livestream-uri pe Facebook sau Twitter.

Asus Zenfone Live ZB501KL

Acumulatorului smartphone-ului nu pare deloc unul impresionant, dar il gasim potrivit pentru caracteristicile hardware pe care le ofera Asus Zenfone Live ZB501KL. Avem asadar o baterie Li-Ion de 2650 mAh. Terminalul beneficiaza de accelerometru, senzor de proximitate si compass, foloseste tehnologia microUSB v2.0 si GPS cu A-GPS si GLONASS. In plus, difuzorul audio si amplificatorul de sunet par sa asigure o sectiune audio destul de interesanta, foarte utila probabil pentru transmisiunile live virtuale.

Asa cum spuneam, Asus Zenfone Live ZB501KL va fi cel mai probabil pus in vanzarespre mijlocul sau chiar finalul lunii martie, dar deocamdata nu am reusit sa gasim un pret exact cu care terminalul s-ar putea vinde. Fiind un smartphone de buget, nu ne asteptam totusi la preturi mari din partea celor de la ASUS care par sa stie sa-si valorifice bine terminalele mid-range ca raport calitate-pret. Vom reveni cu amanunte.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
ASUS
Product Name
Asus Zenfone Live ZB501KL