Reviews

Asus Zenfone 3 Ultra pret, impresii si review

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 7 ani

Niciodata n-a fost mai usor sa iti folosesti telefonul mobil pentru a urmari un film. Noul Asus Zenfone 3 Ultra este atat de mare si atat de ofertant prin ecranul sau Full HD si difuzoarele speciale incat parca cei de la ASUS au gandit si construit aceasta phableta special pentru cinefilii in criza de timp.

…. cauta Huse Asus_Zenfone_3_Ultra ZU680KL

Asus Zenfone 3 Ultra pret, impresii si review

Foarte multa lume se intreaba deseori cum s-a nascut notiunea de „phableta”(vezi si alte phablet-uri) in lumea telefoanelor. Ei bine, pe piata asiatica in special in India (o tara uriasa, extrem de deschisa catre piata smartphones), PC-ul nu este atat de important ca in alte colturi ale lumii. Smarphone-urile sunt principalele tipuri de device folosite de indieni spre exemplu, iar o mare parte dintre acestia cautau telefoane mobile suficient de mari pentru a le satisface nevoile uzuale in acest domeniu. O phableta este acel telefon mobil inteligent care are dimensiuni cuprinse practic intre 5.6 si 6.9 inchi. Un urias succes pe piata de telefonie mobila din Asia, „phableta” a ajuns si in imaginatia celor de la ASUS care propun mai nou acest impresionant Asus Zenfone 3 Ultra.

Imediat ce ai deschis cutia, prima fraza care-ti va trece prin minte este aceasta: „Acesta, chiar este un telefon mare!”. Pentru ca Asus Zenfone 3 Ultra este intr-adevar un telefon mobil foarte mare. Chiar daca are finisaje extrem de fine si arata aproape ideal, ecranul sau atinge 6.8 inch, ceea ce cred eu ca spune totul. Lansat in august 2016, Asus Zenfone 3 Ultra cantareste 233 de grame si masoara doar 6.8 milimetri. Beneficiaza de un display IPS LCD cu rezolutie 1080×1920, protejat de Corning Gorilla Glass 4. Smartphone-ul ruleaza pe Android OS 6.0.1 Marshmallow, are in componenta sa un procesor Snapdragon 652 de la Qualcomm MSM8976 si un chipset Adreno 510.

Phableta celor de la Asus beneficiaza de slot de card care poate extinde memoria flash a phabletei pana la 256 de GB (in principiu el poate fi gasit in varianta 32 GB minim, dar si 64 GB sau 128 GB), dar si de 3 sau 4 GB memorie RAM in functie de varianta in care il veti achizitiona. Sistemul de camere este impreisonant, intrucat Asus Zenfone 3 Ultra propune o camera principala cu senzor de imagine de 23 Megapixeli cu deschide f/2.0 si autofocus plus OIS, dar si o camera secundara sau frontala cu senzor de imagine de 8 megapixeli rezolutie 1080p. Bateria pe care noi am numit-o impresionanta a acestui item are o capacitate de 4600 mAh, nu se poate scoate si este din Lithiu-Ion.

Asus Zenfone 3 Ultra impresii si pret de achizitie

Indiscutabil, Asus Zenfone 3 Ultra are unul dintre cele mai bune sisteme de camere foto de pe Android. Imaginile obtinute cu acest device sunt foarte bune chiar si daca intensitatea luminii scade. Asus Zenfone 3 Ultra este bogat in culori atunci cand vine vorba de poze, in timp ce flash-ul sau este extrem de puternic asigurand rezultate foarte bune, chiar si in intuneric. Spuneam ca pare un terminal ideal pentru vizonarea de filme sau clipuri fara sa fii nevoit sa fii acasa. Ei bine, prin Asus Zenfone 3 Ultra intr-adevar vizionarea unor astfel de clipuri sau chiar filme pare o formalitate. Este de asemenea un device care suporta aproximativ orice tip de joc din magazinul Android, nu se incalzeste si nu prezinta un lag deranjant. De altfel, in testele benchmark, Asus Zenfone 3 Ultra este incadrat ca scor in categoria mid-range, deasupra lui Google Nexus 6 spre exemplu. Bateria are o capacitate extraordinara si este una dintre cele mai bune din categoria smartphone-urilor de tip mid-range. In ciuda dimensiunilor ecranului Full HD (pentru ca banuiesc sincer ca de aici poate proveni prima dumneavoastra grija), device-ul se sprijina pe acest acumulator care ii asigura macar 2 zile de funcitonare. Daca esti atent la nivelul de luminozitate, deconectezi cand nu ai nevoie conexiunea de date si reteaua WLAN s-ar putea sa ai surpriza ca autonomia bateriei sa depaseasca cele doua zile.

Ce nu-mi place la Asus Zenfone 3 Ultra? Ai ghicit: dimensiunea este usor exagerata. Nu as spune ca ma afecteaza, dar e ca si cum vei tine in mana o tableta ieftina comercializata in supermarket la reducere. Doar ca prin design-ul extrem de placut si evident prin caracteristicile sale tehnice, Asus Zenfone 3 Ultra este mult superior multor tablete cunoscute de pe piata. Dar, revenind…telefonul este foarte greu de manevrat. Cantareste 235 de grame, ceea ce mi se pare excesiv. Nu-l vei putea tine asa usor in buzunar, crede-ma! De asemenea, raman la pararea ca a umple un smartphone de diverse aplicatii de tip bloatware nu suna prea bine. Este si cazul Asus Zenfone 3 Ultra care as fi preferat sa renunte la aceasta strategie.

Merita sa-l cumperi? Daca esti pasionat de filme si calatoresti mult, fara indoiala! Caracteristicile sunt bune, device-ul arata foarte bine, bateria este spectaculoasa. Extrem de mult daca ma intrebati pe mine, dar nu as spune ca Asus Zenfone 3 Ultra este o dezamagire ci mai degraba o confirmare a faptului ca Asus produce device-uri de calitate.

…. va recomandam si:

Asus Zenfone 3 Ultra pret, impresii si review

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 8 votes
Brand Name
Asus
Product Name
Asus Zenfone 3 Ultra