Reviews, Stiri

ARCHOS Diamond Omega smartphone cu format 17:9, Snapdragon 835 si 8Gb memorie RAM

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Francezii de la ARCHOS au lansat pe piata un handset foarte atractiv, atat ca design, cat si ca specificatii tehnice. Noul ARCHOS Diamond Omega va ajunge si in Romania, dar are un pret destul de mare raportat la renumele companiei franceze pe plan european. Pe blogul nostru, gasiti si o alta propunere a companiei Archos, telefonul de buget Archos 50 Graphite, lansat undeva in luna mai a acestui an.

ARCHOS Diamond Omega specificatii tehnice si pareri

Noul ARCHOS Diamond Omega pare un Samsung Galaxy Note 8 la prima vedere. Telefonul propune nu doar un aspect asemanator cu cel mai recent flagship al gigantului din Coreea de Sud, dar si cateva specificatii tehnice impresionante, care ne duc parca si mai aproape de ideea Note 8.

Conform site-ului oficial ARCHOS, noul Diamond Omega este un handset cu margini foarte subtiri si format 17:9, adica putin sub standardul 18:9 care semnifica emblema trend-ului din acest an.

Diamond Omega

Acest ecran suporta o rezolutie Full HD+, adica2040 x 1080 pixeli si are o diagonala de 5.7 inch. Afisajul este unul de tip IPS, iar formatul „borderless” ultra compact, este destul de evident. Suprafata ocupata de partea frontala a dispozitivului atinge un procent de 85% conform archos.com.

Poate si mai impresionant decat acest panel este faptul ca ARCHOS Diamond Omega beneficiaza de o foarte puternica platforma, asa cum gasim pe cele mai importante telefoane ale anului. Snapdragon 835 de la Qualcomm este chipsetul pe care Diamong Omega il ascunde sub capota, un procesor extrem de puternic (poate cel mai puternic al anului) care – atentie – este cuplat cu 8 GB memorie RAM si cu nu mai putin de 128 GB spatiu de stocare a datelor. Spectaculos!

ARCHOS Diamond Omega

Si asta, nu e tot! Noul ARCHOS Diamond Omega sta extrem de bine si la capitolul foto, daca tinem cont de faptul ca device-ul este echipat cu camere duale pe fata si pe spate. Camera principala are la bord doi senzori de 23, respectiv 12 MP, in timp ce camerele pentru video calling si selfie-uri au rezolutii de 5 megapixeli fiecare. Avem asadar, un sistem dual de camere pe ambele parti, asa cum am vazut recent la Nubia Z17S, atractivul flagship de la ZTE.

Ramane de vazut insa cat de utila va fi bateria de 3100 de miliamperi pe care Archos a pregatit-o pentru acest device, dar producatorul ne anunta ca vom avea incarcare rapida Qualcomm Quicharge 3.0 pe ea. Autonomia este discutabila totusi in conditiile in care configuratia telefonului pare una potenta. ARCHOS Diamond Omega are senzor de amprenta pe partea din spate si ruleaza din cutie, Android 7.1 Nougat.

Diamond Omega (1)

Incepand cu luna noiembrie vom putea achizitiona acest telefon, care din informatiile noastre va ajunge in mod sigur si in tara noastra. Pretul de achizitie este insa unul destul de mare in opinia mea. ARCHOS Diamond Omega va costa 499,99 euro, adica aproximativ 2298 de lei. Ceea ce n-ar fi mult, daca ne uitam pe configuratia telefonului si aspectul sau, dar Archos se va lovi de reticenta pietei europene si insecuritatea legata de renumele companiei.

sursa: archos.com

Summary
product image
Aggregate Rating
3 based on 3 votes
Brand Name
ARCHOS
Product Name
ARCHOS Diamond Omega