Stiri

Archos 50 Graphite o noua propunere de buget

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Archos 50 Graphite este un terminal pe care compania franceza cu sediul in Igny il propune pentru segmentul de buget. Modelul a fost anuntat in luna februarie a acestui an, dar va deveni oficial in vara si continua traditia terminalelor interesante oferite de Archos dintre care reamintim Archos Neon, Archos Xenon, Archos Helium sau Archos Diamond.

Archos 50 Graphite un telefon ieftin si eficient

Archos 50 Graphite este un dual sim foarte bine construit, care se va integra bine pe piata smartphone de buget din Europa. Terminalul va rula cel mai nou sistem de operare al Google, Android 7.0 inca din fabrica si va avea o constructie marca Archos. Mai exact, cu siguranta Archos 50 Graphite va avea o carcasa solida si suficient de eleganta, o grosime medie (8.9 milimetri conform specificatiilor de pe site-ul oficial), o greutate normala (160 de grame) si finisaje de o calitate evidenta. Constructia extra slim unibody cu rama din aluminiu lasa o senzatie placuta.

Archos 50 Graphite

Display-ul terminalului va fi unul de dimensiuni normale, Archos 50 Graphite urmand a se baza pe un IPS LCD capacitiv in 16 milioane de culori cu diagonala de 5 inch. Rezolutia sa va fi HD, in speta 1280×720 pixeli, in timp ce densitatea pixelilor va tinge 294 pixeli per inch. Interesant este ca Archos 50 Graphite va asigura un raport corp-ecran de 66%.

In spatele sau va functiona un procesor quad-core MediaTek MT6737 tactat la frecventa de 1.5 Ghz, iar in sprijinul sau, terminalul va conta pe placa video Mali T720 MP2. Configuratia este continuata cu o memorie RAM de 1GB si de cei 16GB spatiu de stocare interna, un spatiu care poate fi extins prin slot microSD pana la 128 GB.

Archos 50 Graphite (2)

Un detaliu interesant pentru noul Archos 50 Graphite este ca dispozitivul va beneficia de o camera foto principala duala! Aceasta va miza pe un senzor de imagine de 13 megapixeli, dar si pe un alt senzor de 2 megapixeli. Camera foto principala va utiliza functii importante ca autofocus si LED Flash, in timp ce camera foto secundara (frontala) a device-ului va avea o rezolutie de 5 megapixeli. In ceea ce priveste calitatea la filmare, camera principala va putea capta video in rezolutie full HD cu 30 de cadre pe secunda.

Acumulatorul terminalului este unul decent si va avea o capacitate de 2400 mAh. Nu se va putea inlocui si nu stim pentru moment ce fel de tehnologie rapida de incarcare va avea in spate. Archos 50 Graphite beneficiaza de senzor de amprenta montat care va ajuta utilizatorul sa deblocheze terminalul in mai putin de 0.3 secunde, dar si de accelerometru, senzor de proximitate si compass. Conexiunea la internet se va face prin Wi-Fi 802.11 b/g/n, iar terminalul nu va fi privat de portul microUBS 2.0.

Archos 50 Graphite (3)

Nu exista inca informatii despre pretul cu care va fi listat terminalul, dar ne asteptam la o suma in jurul a 100-120 de dolari pentru Archos 50 Graphite. Daca esti interesat sa aflii mai multe despre telefoanele de buget, arunca o privire peste acest articol.

Cine este Archos

Foarte putini dintre dumneavoastra sunteti probabil familiarizati cu numele producatorului. Automat, fara sa cunoastem suficiente detalii despre o companie, pare destul de greu sa investim o suma de bani intr-un nume lipsit de credibilitate. Archos insa, desi nu este un brand popular in industria smartphone, nu face parte din categoria producatorilor lipsiti de credibilitate. Multinantionala franceza a fost infiintata in 1988 de catre Henri Crohas si produce de 27 de ani incoace tablete, telefoane mobile, instrumente de stocare a datelor si diverse media-playere portabile. Numele concernului provine dintr-o anagrama a numelui fondatorului Crohas, iar sloganul companiei este „Entertainment your way”. In acest moment, Archos are 8 birouri oficiale stabilite in locatii diferite, iar cei mai importanti oameni din conducerea concernului sunt Henry Crohas, Loic Porier si Marc de Courville. Mult mai cunoscuti pentru productia de tablete, cei de la Archos au reusit sa se faca destul de cunoscuti si la nivelul industriei de telefoane mobile, reusind sa asigure pietei terminale ieftine, de buget, dar calitative si foarte bine construite.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Archos
Product Name
Archos 50 Graphite