Stiri

Apple va folosi ecrane OLED de la LG pentru primul iPhone pliabil

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Apple iPhone pliabilApple a preferat divizia LG Display pentru a concepe viitoarele ecrane pliabile. Cel putin asta sustine publicatia The Investor, care explica si posibilele cauze ale acestei decizii.

Apple lucreaza cu LG pentru viitoarele ecrane pliabile

Motivatia din spatele deciziei companiei Apple sta in dorinta producatorului cu sediul central in Apple Park de a evita eventuale scurgeri de informatii catre marele rival, Samsung Electronics. Initial, presa de specialitate a anuntat ca Apple va lucra tot cu Samsung si pentru conceperea acestor ecrane pliabile.

Multa vreme s-a vehiculat ca Apple va incerca sa creeze primele iPhone-uri pliabile, dar se pare ca in ultima perioada aceasta informatie a devenit tot mai posibila.

Conform unor surse interne, The Investor anunta ca LG va dezvolta ecrane OLED pliabile pentru urmatorul model de iPhone via LG Innotek. Productia in masa a acestor tipuri de panele ar urma sa inceapa peste doi ani, lasand celor de la Samsung sansa de a lansa primul lor telefon pliabil in anul care vine.

Apple a tinut sa-si aloce mai bine de un an pentru a dezvolta un astfel de iPhone, considerand ca un astfel de proiect trebuie analizat si realizat cu atentie. Cu toate acestea, cei de la LG ar fi reusit deja sa finalizeze proiectul ce presupune crearea unor astfel de ecrane pliabile OLED inca de acum doi ani. Pe de alta parte, Samsung, marele rival al concernului condus actualmente de Tim Cook, este compania care livreaza in acest moment panel-uri pentru modelele de iPhone, inclusiv pentru cel mai recent, iPhone X. Acesta din urma este primul mode de Apple cu ecran OLED si inseamna o buna oportunitate pentru gigantul sud-coreean de a-si continua colaborarea (fructuoasa de altfel) cu marele rival pe acest segment.

Samsung Electronics este lider pe piata de ecrane OLED, insa gigantul nord american si-a intarit din ce in ce mai mult relatia cu LG, un parteneriat pe termen lung care ar putea avantaja foarte mult si reputatia companiei sud-coreene. LG a inceput productia de ecrane OLED in acest an pentru cativa producatori chinezi importanti, ecrane pe care le dezvolta in nordul Provinciei Gyeongsang.

In ceea ce o priveste insa pe Apple, compania nord-americana vrea sa fie privilegiata in raport cu alti producatori care cumpara ecrane OLED de la LG, astfel ca asteapta finalizarea actualelor proiecte pentru a semna o noua intelegere cu producatorul sud-coreean in termen unanim favorabili ambelor tabere.

Summary
Apple va folosi ecrane OLED de la LG pentru primul iPhone pliabil
Article Name
Apple va folosi ecrane OLED de la LG pentru primul iPhone pliabil
Description
Apple apeleaza la LG Display pentru primul iPhone pliabil, de teama unor scurgeri de informatii catre marele rival Samsung Electronics