Stiri

Apple a cumparat Shazam pentru 400 de milioane de dolari

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

ShazamS-a zvonit ca cei de la Facebook vor reusi sa achizitioneze Shazam, dar se pare ca Apple s-a miscat mult mai repede. Sau, a oferit mai mult. Pentru 400 de milioane de dolari, Gigantul din Cupertino are de acum propria modalitate de recunoastere a melodiilor.

Ce este Shazam

Shazam este un serviciu de identificare muzicala pentru smartphone-uri al companiei Shazam Entertainment Limited cu sediul la Londra. A luat nastere in urma cu 18 bani prin initiativa lui Chris Barton, Philip Inghelbrecht, Avery Wang, Dhiraj Mukherjee si Mark Anthony Hash.Barton si Inghelbrecht erau inca studenti la Universitatea din California, in timp ce Hash lucra pentru Ericsson. In cautarea lor de a procesa asa cum trebuie semnalul digital, echipa l-a cooptat pe Avery Wang, un tip experimentat si valoros, care tocmai isi luase doctorarul la Stanford. Actualmente el detine inca functia de Chief Scientist.

Actualul CEO al Shazam este Rich Riley, fost membru marcant al Executivului de la Yahoo, in timp ce mana sa dreapta este cunoscutul Andrew Fisher, fost CEO al companiei.

Conform conducerii companiei in decembrie 2013, Shazam era una dintre primele 10 aplicatii din lume. Din august 2014, aplicatia  de identificare muzicala a depasit 100 de milioane de utilizatori activi fiind folosita pe mai mult de 500 de milioane de dispozitive mobile. Conform datelor oficiale, in octombrie 2014 peste 15 miliarde de cantece fusesera identificate cu ajutorul Shazam. Doi ani mai tarziu, conducerea a anuntat ca aplicatia a fost downloadata de mai mult de 1 miliard de ori.

Ce se intampla cu Shazam de aici incolo

Conform primelor date prezentate de The Verge, software-ul va fi disponibil 100% pe macOS, iOS, watchOS si tvOS. Se stie deja ca aceasta aplicatie era parte a software-ului de la Apple care ofera asistentului Siri posibilitatea de a recunoaste melodiile atunci cand este intrebat.

Scopul principal al celor de la Apple este fara indoiala legat de tehnologia de recunoastere a melodiilor si nu neaparat aplicatia in sine. Cunoscuta fiind insa politica celor din Apple Park, care de regula nu ies in pierdere cand fac astfel de achizitii importante, foarte probabil, aplicatia de identificare muzicala va deveni un proiect cat se poate de serios pentru nord-americani, atat ca aplicatie cat si ca tehnologie. Iata ce spune Apple:

„Talentata echipa de la Shazam ni se va alatura de aici incolo si suntem foarte incantati de acest lucru. Apple Music si Shazam formeaza deja o pereche aproape naturala, fiind capabile sa ofere impreuna expriente muzicale spectaculoase utilizatorilor nostri. Proiectele noastre se vor imbina pe viitor cu cele ale partenerului nostru, dupa intelegerea care intra in vigoare astazi” anunta un oficial Apple pentru 9to5Mac.

Summary
Apple a cumparat Shazam pentru 400 de milioane de dolari
Article Name
Apple a cumparat Shazam pentru 400 de milioane de dolari
Description
Shazam a fost achizitionata de catre Apple pentru 400 de milioane de dolari. Achizitia a fost de altfel confirmata de gigantul din Apple Park
Author
Publisher Name
Catmobile