Stiri

In 10 ani, Apple a vandut 1.2 miliarde de iPhone-uri

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

In urma cu 10 ani, Apple Inc lansa primul model de iPhone, introdus publicului pe 29 iunie 2007 in Statele Unite. La un an distanta, compania infiintata de Steve Jobs avea sa anunte si succesorul acestuia, modelul iPhone 3G. In 2017, compania se pregateste de lansarea unui iPhone 8 revolutionar. Anii au trecut peste compania din Cupertino, care din pacate si-a pierdut fondatorul (una dintre cele mai luminate minti ale mileniului), dar a creat o noua era in industria telefoanelor mobile.

Bilantul companiei nord-americane pare realmente uimitor: in acest an aniversar, cand Apple pregateste lansarea iPhone 8, compania anunta cifre absolut incredibile pentru un bilant care poate deveni cu adevarat istoric.

Apple: peste 1.2 miliarde de iPhone-uri vandute in ultimii 10 ani?!

Apple iPhone prima generatie

Apple iPhone prima generatie

Primul smartphone al companiei dispunea de quad band GSM si EDGE, rula iOS 3.1.3 si a primit recenzii destul de negative initial din partea marilor publicatii americane. La 10 ani distanta ne pregatim de un iPhone 8 cu recunoastere faciala, o constructie uimitoare si deja plin de remarci pozitive, chiar daca n-a fost inca lansat oficial.

Telefoanele care au patruns puternic in istoria industriei sunt asteptate an de an cu surle si trambite de specialisti si fani, deopotriva. Nu mai sunt deloc iesite din comun, cozile infernale de la magazinele Apple din marile orase americane, iar compania face cu greu fata solicitarilor de livrare a unitatilor disponibile.

Cand trage insa linie, Apple nu ramane doar cu acest loc indiscutabil in istoria telefoniei mobile. Conform unui raport al Gigantului din Cupertino, in 10 ani de cand produce telefoane de tip iPhone, compania a vandut peste 1.2 miliarde de telefoane! Da, ati citit bine: Apple a vandut 1,2 miliarde de iPhone-uri din 2007 pana in prezent.

Raportul oferit de compania nord-americana vine la doar cateva luni distanta de la raportul oficial prezentat de catre cei de la Statista. Conform celebrului institut de cercetare a datelor, Apple atinsese borna 1.2 miliarde in acest an, cifra care conform Forbes.com a adus companiei din Cupertino nu mai putin de 738 miliarde de dolari in 10 ani.

Telefoanele de tip iPhone nu au devenit doar foarte populare si au adus companiei infiintate de Steve Jobs incasari uriase, dar au reusit sa transforme producatorul nord-american in cea mai cunoscuta companie de telefoane mobile din lume. Conform celor de la Statista, producatorul californian a atins borna 1 miliard de unitati iPhone vandute in 2016.

  • 328,767 de telefoane iPhone vinde Apple pe zi
  • 2,301,369 de device-uri vinde pe saptamana
  • 9,863,010 telefoane vinde pe luna
  • 119, 671, 188 unitati vinde Apple pe an
Summary
 In 10 ani, Apple a vandut 1.2 miliarde de iPhone-uri
Article Name
In 10 ani, Apple a vandut 1.2 miliarde de iPhone-uri
Description
Gigantul nord-american Apple a anuntat ca a vandut mai bine de 1.2 miliarde de iPhone-uri in ultimii 10 ani