Stiri

Android surclaseaza iOS in 2016 si atinge cea mai mare cota de piata din istorie

Home  »  Stiri

Laurentiu Ioan

acum 7 ani

Platforma Android continua sa impresioneze pe piata sistemelor de operare si in al treilea semestru al anului 2016. Numai ca de aceasta data, cota de piata a sistemului a atins cel mai mare nivel din istorie! Android profita din plin de problemele uriase pe care le intampina platforme precum BlackBerry say Windows 10 Mobile si mareste in al treilea semestru al anului curent, avansul fata de iOS. Daca anul trecut Android inregistra o cota de piata de 84% in al treilea semestru al lui 2015, in 2016 cota de piata a popularului sistem de operare a atins 87.5% (grafic, mai jos).

Android surclaseaza iOS in 2016 si atinge cea mai mare cota de piata din istorie

Logo Android

Totul, in contextul in care platforma rivala iOS, inregistreaza o reducere de 5.2% a cotei sale de piata, cota care in 2015 era de 13.6%, iar acum atinge doar 12.1%. Comparativ, vanzarile in ceea ce priveste terminalele care folosesc platforma Android inregistreaza o crestere importanta de 10.3% in 2016, chiar si in contextul in care Samsung a avut probleme uriase cu varful sau de gama din acest an. In acelasi timp, iPhone scade la capitolul vanzari cu 5.2% in ciuda faptului ca in 2017, noul iPhone 7 se anunta a fi un real succes comparativ cu anul pe care ne pregatim sa-l incheiem si in care iPhone 6 si iPhone 6 Plus nu au inregistrat vanzarile la care compania cu sediul in Cupertino se astepta. Conform specialistilor din Statele Unite ale Americii, pierderile importante inregistrate de Apple nu se datoreaza vanzarilor pe piata europeana si nord – americana (acolo unde californienii domina piata) ci vanzarilor din Asia si Africa. Este si unul dintre motivele pentru care Apple se orienteaza sa-si valorifice noul iPhone 7 pe piata din Asia, acolo unde concerne precum Huawei, Xiaomi sau Meizu detin prim planul si colaboreaza cu Android.

In timp ce Windows Phone este aproape de deces, iar BlackBerry va fi deconectat in scurt timp de la aparate, alte platforme mici precum Tizen continua sa ofere pietei rezultate foarte modeste din cauza portofoliului redus de produse. „Android domina si va domina si in urmatorii ani aceasta piata” sustine si businesswire.com, dar „este de urmarim impactul pe care il va avea iPhone 7 in 2017 si totodata impactul campaniei mediatice de promovare a Apple in China” incheie aceeasi sursa.

Platforma Android a fost lansata in urma cu exact 9 ani, pe 5 noiembrie 2007 prin fondarea Open Handset Alliance, la numai doi ani dupa ce Google a achizitionat Android Inc, o mica companie de tip startup din Palo Alto. Sistemul de operare care scrie in zilele noastre istorie reprezinta pariul si initiativa Google de a domina piata de telefonie mobila si la capitolul software pentru telefoane mobile. Android a devenit disponibil ca Open Source abia in octombrie 2008, iar prima varianta de sistem de operare lansata in aprilie 2009 a fost Android 1.5 Cupcake. Cel mai mare succes al companiei a fost Android 4.4 KitKat cu o distributie de 39.8%, un succes care se pare ca va fi depasit de Android 6.0 Marshmallow conform estimarilor din presa britanica.

Android surclaseaza iOS in 2016 si atinge cea mai mare cota de piata din istorie

Summary
Android surclaseaza iOS in 2016 si atinge cea mai mare cota de piata din istorie
Article Name
Android surclaseaza iOS in 2016 si atinge cea mai mare cota de piata din istorie
Description
Platforma Android a fost lansata in urma cu exact 9 ani, pe 5 noiembrie 2007 prin fondarea Open Handset Alliance, la numai doi ani dupa ce Google a achizitionat Android Inc, o mica companie de tip startup din Palo Alto.
Author
Publisher Name
catmobile.ro
Publisher Logo