Stiri

Android 8.0 va fi lansat in luna mai

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Luna mai a acestui an va aduce lansarea celui mai nou sistem de operare al Google, Android 8.0. Evenimentul va avea loc cel mai probabil in jurul datei de 19 mari anul curent, iar Google va sustine o conferinta de presa pentru a-si sustine mult asteptatul OS.

Android 8.0, primele indicii

Android 8.0 Oreo (2)Conform The Independent, noua versiunea de Android ar putea avea un nume foarte interesant. Este vorba despre Android 8.0 Oreo, presedintele Android si Google Play, Hiroshi Lockheimer, lansand acest zvon dupa o postare pe Twitter in care era infatisat un tort „construit” din celebrii biscuti. E drept, Google neaga aceasta versiune asa cum s-a intamplat si in trecut. Nu este insa deloc exclus ca acest zvon sa fie doar o deturnare de la pista initiala, mai ales daca tinem cont de faptul ca Android 7.0 Nougat, actualul sistem de operare al Google, era cunoscut initial drept Nutella.

Android 8.0 propune gesturi noi de control

Android 8.0 OreoViitorul release al Google pare sa vina la momentul oportun, mai ales ca Nougat intampina serioase probleme de „raspandire”. In plus, au inceput deja sa apara informatii cat se poate de credibile despre Android 8.0 care tradeaza existenta unor functii interesante in noul sistem de operare Google.

Una din aceste functii va fi Copy Less, o functie menita sa ajute utilizatorul sa detecteze o anumita informatie relevanta pe care doreste sa o copieze dintr-o anumita sursa in situatia in care doreste sa trimita un email sau eventual un mesaj. O alta functionalitate noua si interesanta se leaga de Google Maps si ar putea permite apasarea pe o adresa dintr-un mesaj si directionarea ulterioara prin cunoscutul sistem de harti al Google. Gesturi de control noi sau desenarea de simboluri pe ecran pentru activarea unor functii sunt alte utilitati interesante vehiculate de presa de specialitate cu privire la noul sistem Android 8.0.

Istoria sistemelor de operare ale Android

Primele doua versiuni de Android nu au beneficiat de nume de cod. Versiunea 1.0 si 1.1 lansate in septembrie 2008 si februarie 2009 n-au avut aceasta „facilitate”. Din 27 aprilie 2009, Androidul a capatat alta culoare. Pentru inceput a fost Android 1.5 Cupcake, iar cateva luni mai tarziu se putea deja discuta oficial despre Android Donut si Android Eclair. Pe 20 mai 2010 a fost lansat Android 2.2 Froyo, iar in acelasi an, compania a lansat Gingerbeard. 2011 a fost anul lansarii Android Ice Cream Sandwich si Honeycomb, iar in 2012 am avut deja parte de Android 4.1 Jelly Bean, unul dintre cele mai importante sisteme gandite de companie. 2013 a adus provocarea Android 4.4 KitKat, pentru ca un an mai tarziu sa vina timpul pentru Android 5.0 Lollipop. In 2015, s-a lansat Android 6.0 Marshmallow, pentru ca anul trecut, pe 22 august 2016, Google sa ofere noul Android 7.0 Nougat. Aceasta lista ar putea fi continuata in acest an de Android 8.0 Oreo, un nume care evident se incadreaza in peisajul gandit de Google.

Android 8.0

Topul sistemelor Android

Cel mai influent sistem de operare al celor de la Android a fost Android 5.0-5.1.1 Lollipop, sistem lansat in noiembrie 2014. El a ajuns pe mai bine de 33% dintre dispozitivele cu sistem de operare Android. In clasament urmeaza Android 6.0 Marshmallow si mai apoi Android 4.4 KitKat. Pozitia a patra revine Android 4.1 JellyBean si conform informatiilor oficiale, versiunea de anul trecut, Android 7.0 Nougat nu prinde nici macar un Top 6 onorabil. In schimb, presa de specialitate crede ca noua versiune Android 8.0 va insemna un progres impresionant pentru compania Google.

Summary
Android 8.0 va fi lansat in luna mai
Article Name
Android 8.0 va fi lansat in luna mai
Description
Android 8.0, nume de cod OREO, noul sistem de operare pe care Google in propune in 2017, va fi lansat oficial in luna mai a acestui an