Reviews

Allview P9 Energy Mini pret, specificatii, poze, pareri si review

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 7 ani

Gama P9 Energy de la Allview include inca un nume pe langa deja cunoscutele P9 Energy si P9 Energy Lite. Este vorba despre Allview P9 Energy Mini, fratele mai mic al celor doua terminale amintite, un smartphone cu specificatii decente, dar cu un pret destul de mare. Arunca o privire peste Allview P9 Energy Mini review pentru a-ti face o parere despre posibilitatile acestui smartphone lansat de compania brasoveana in acest an.

Allview P9 Energy Mini review

Allview P9 Energy Mini arata foarte bine, asta e clar. Dar, ce-l face sa functioneze? In primul rand procesorul Quad-Core tactat la 1.3 Ghz si acceleratorul grafic GPU Mali T720. Apoi cei 3 GB memorie RAM, care suna excelent pentru un smartphone de acest tip. Memoria interna a telefonului atinge 16 GB spatiu stocare, 16 GB care pot fi extinsi prin intermediul unui card microSD. La fel ca si celelalte doua modele din gama P9 Energy(vezi review), smartphone-ul Allview P9 Energy Mini se bazeaza pe un sistem dual de camere dupa cum urmeaza: camera foto principala, dotata cu auto-focus si flash LED plus un senzor de imagine de 13 megapixeli; camera foto secundara (frontala) care dispune de un senzor de imagine de 5 megapixeli. Display-ul terminalului Allview P9 Energy Mini este asa cum anticipati mai mic decat in cazul partenerilor sai de gama. El ruleaza o rezolutie HD 1280x720pixeli, este protejat cu sticla 2.5 D si masoara doar 5 inch in diagonala. Acumulatorul smarphone-ului Allview P9 Energy Mini atinge o capacitate de 4000 mAh, ceea ce suna impresionant pentru un telefon de dimensiuni destul de reduse.

…. vezi Folii ecran P9 Energy Mini

Allview P9 Energy Mini pret si pareri

Allview P9 Energy Mini costa 949 de lei pe site-ul oficial al companiei. Suma ar trebui sa indice un raport calitate-pret destul de bun, dar in opinia mea este mare. Ce imi place foarte mult la acest produs este ca Allview a decis sa pastreze acumulatorul de 4000 mAh disponibil si pentru modelul Allview P9 Energy Lite, care are totusi dimensiuni mai mari si este evident superior. Autonomia bateriei la acest telefon este minunata. Te pot juca, citi, urmari clipuri, utiliza diverse aplicatii si discuta ore in sir la telefon si vei observa ca totusi seara nu este nevoie sa-l pui neaparat la incarcat. Desigur, o poti face pentru ca a doua zi sa ai bateria integrala, dar daca nu ai posibilitatea sa-l incarci in acea seara, autonomia telefonului te tine chiar si a doua zi.

Din punct de vedere estetic, telefonul arata foarte bine asa cum spuneam si mai sus. Allview ne-a obisnuit de altfel la acest capitol cu terminale care de care mai atragatoare, iar Allview P9 Energy Mini nu iese din aceasta categorie. Terminalul are 9,9 milimetri grosime, iar carcasa sa este realizata in totalitate dintr-o combinatie eficienta si atragatoare din aluminiu si policarbonat. Finisajele sunt impresionante, cel putin din punctul meu de vedere, astfel ca ne aflam in prezenta unui smartphone mid-range care chiar arata bine. Dar poti plati aceasta suma doar pentru ca telefonul atrage ca desing? Cu siguranta nu! Pentru ca restul caracteristicilor din punctul meu de vedere nu-l recomanda pentru o suma de aproape 1000 de lei. Procesorul quad-core de 1.3 Ghz este folositor, dar veti observa in anumite momente numeroase imperfectiuni la anumite aplicatii, in special daca acestea sunt solicitante. Browsingul este insa facil, site-urile se incarca repede, iar utilizarea camerelor foto nu ridica probleme. Apropos de camere, pozele pe care le veti obtine cu Allview P9 Energy Mini nu sunt spectaculoase, dar au un nivel, sa-i zicem: multumitor. Multumitor nu suna insa foarte bine pentru un smartphone care repet, se apropie de 1000 de lei.

Dual sim-ul Allview P9 Energy Mini este compatibil 4G, ceea ce ma bucura. Nivelul de semnal este decent si fac precizarea ca terminalul beneficiaza de wifi 802.11 b/g/n (2.4 Ghz). Versiunea Android 6.0 Marshmallow ruleaza relativ bine pe Allview P9 Energy Mini. Per total, merita achizitionat la abonament, in niciun caz la liber pentru suma amintita destul de des mai sus.

Allview P9 Energy Mini pret, specificatii, poze, pareri si review

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
4 based on 10 votes
Brand Name
Allview
Product Name
Allview P9 Energy Mini