Reviews, Stiri

Allview A8 Lite review smartphone de buget cu Android 7.0 Nougat si display de 5 inch

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Allview A8 Lite review → LCD 5″→ 1GB RAM →Android 7.0 Nougat →2000 mAh battery. Allview A8 Lite este unul dintre smartphone-urile noi pe care Allview le propune pietei din Romania si nu numai. Un device de buget, extrem de accesibil ca pret, care ofera conform prezentarii companiei brasovene „performanta sporita, o experienta multitasking imbunatatita, o durata de viata mai lunga a bateriei si un display generos de 5 inch”.

Allview A8 Lite review

Allview A8 Lite review, construit pe baza informatiilor oferite de compania brasoveana, nu si pe testarea acestui smartphone de buget. Foarte curand probabil ca vom reveni si cu alte amanunte legate de felul in care raspunde Allview A8 Lite la necesitatile pietei din punct de vedere tehnic. Desigur, la prima citire a specificatiilor produsului, experienta Android 7.0 Nougat intr-un smartphone de buget extrem de accesibil ca pret, atrage instantaneu atentia. Nu stim inca felul in care functioneaza acest device cu noul sau sistem de operare, dar includerea Nougat-ului, cel putin pe hartie, suna destul de bine.

Allview A8 Lite review : display generos de 5 "

Allview A8 Lite review : display generos de 5 „

Partea de hardware a dispozitivului Allview A8 Lite nu suna insa impresionant. Nici nu avea cum, pentru ca vorbim totusi despre un smartphone cu un pret extrem de mic, plasat in zona entry-level. Display-ul de 5 inch pe care il ofera noul terminal Allview pare promitator din punct de vedere al dimensiunilor, ceea ce ma face sa cred ca terminalul se poate adresa usor inclusiv persoanelor de varsta a treia, nu foarte obisnuite cu prestatia unui smartphone cu touchscreen si evident, nu foarte pretentioase. LCD-ul incorporat de Allview A8 Lite are o rezolutie extrem de modesta (854×480) ceea ce suna oarecum dramatic chiar si pentru un smartphone de buget. As fi apreciat includerea unui display HD, chiar si lipsit de pretentii. Tinand cont de calitatea sa, recomand achizitionarea unei folii de protectie Allview.

Procesorul quad-core pe ARM Cortex A7 este tactat la 1.3 Ghz, in timp ce placa video este un Mali 400. Sprijin pentru viteza si performanta terminalului aduce si memoria de 1GB RAM, in timp ce la capitolul memorie interna, Allview A8 Lite nu surprinde deloc, asigurandu-ne un spatiu de stocare de 8GB. Desigur, vestea buna este ca poate fi extins pana la 128 GB printr-un card microSD. Nu va asteptati la performante bune de la camera principala a terminalului. In timp ce camera frontala (VGA de 0.3 megapixeli) nici nu poate fi luata serios in calcul, camera principala este dotata cu un senzor de imagine de 5 megapixeli. Beneficiaza de blit LED, nu si de autofocus, iar performantele sale nu cred ca pot fi integrate nici macar in categoria entry-level. Desigur, este doar o parere personala. Si asa revin la ideea de baza: daca terminalul este adresat persoanelor fara o experienta semnificativa in utilizarea device-urilor mobile, atunci probabil ca nici necesitatea introducerii unui sistem de camere performanta nu se justifica.

Allview A8 Lite review: camera principala de 5MP

Allview A8 Lite review: camera principala de 5MP

Allview A8 Lite este fara doar si poate un smartphone de buget, nu trebuie sa uitam nicio secunda asta. El asigura conectivitate de tip 3G, ceea ce ar putea ridica anumite probleme in privinta semnalului, in special daca locuiti in capitala. Este beneficiar al unui jack audio de 3.5 mm, dar am indoieli ca sunetul este impozant la Allview A8 Lite. Functii ca Bluetooth 4.0, EDR, Wi-Fi Direct sau hotspot nu lipsesc din configuratia Allview A8 Lite, iar detaliul pe care vreau sa-l remarc si care ma bucura este prezenta unei functii interesante. Split Screen poate fi gasita pe acest terminal si automat utilizata. Pentru pasionatii de multitasking acest detaliu reprezinta fara indoiala o veste excelenta. Veti putea urmari in acelasi timp un videoclip al cantaretului sau cantaretei favorite si trimite in paralel un email sau un mesaj.

Acumulatorul Allview A8 Lite este unul „menit sa asigure o durata de viata mai lunga a telefonului”. Cel putin asa ne anunta Allview si nu puteam incheia sectiunea Allview A8 Lite review fara sa amintim capacitatea si promisiunile brasovenilor in privinta bateriei. Este vorba despre un acumulator de 2000 mAh, iar producatorul ne asigura ca vom avea parte de o autonomie de pana la 600 de minute in convorbiri telefonice si 223 de ore stand-by. Greu de spus daca Allview are dreptate sau nu in privinta acestor detalii, dar asteptam produsul si ne vom pronunta atunci.

Allview A8 Lite pret si disponibilitate

Smartphone-ul de buget Allview A8 Lite este ajutat foarte mult de pret, nu si de caracteristicile sale. Desigur, daca pretentiile utilizatorului nu sunt semnificative, atunci Allview A8 Lite nu reprezinta deloc o varianta de neglijat, mai ales ca beneficiaza de aportul unui sistem de operare nou precum Android 7.0 Nougat. Pretul de achizitie conform site-ului oficial al companiei Allview este de 369 de lei si cel mai probabil vom gasi acest terminal si in oferta Digi Mobil in curand. Allview A8 Lite cantareste 140 de grame (deci este un terminal usor) si masoara 9.55 milimetri. Conform precizarilor producatorului, livrarile pentru Allview A8 Lite vor incepe de luni, 20 februarie, produsul fiind inca pe baza de precomanda.

Allview A8 Lite review

Allview A8 Lite review

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 4 votes
Brand Name
Allview
Product Name
Allview A8 Lite
Price
RON 369
Product Availability
Pre-Order Only