Reviews, Stiri

Alcatel U5 review, pareri, imagini, pret si disponibilitate

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Alcatel U5 review, pareri, imagini, pret si disponibilitate → Alcatel U5 este un smartphone anuntat in luna februarie de catre Alcatel si care va fi cel mai probabil lansat oficial si in Europa inspre debutul celui de-al doilea trimestru. Pe blog.catmobile.ro am discutat si analizat terminalele Alcatel A3 (review aici) si Alcatel A5 (review aici) prezentate de catre producator cu ocazia Mobile World Congress 2017. Este timpul sa aruncam o privire si peste propunerea numita Alcatel U5, un terminal cu un pret e achizitie excelent, care cu siguranta va atrage atentia cititorilor nostri.

Alcatel U5 review: design si display

alcatel-u5Una dintre primele optiuni demne de remarcat ale acestui produs este decizia Alcatel de a-l comercializa in variante coloristice diferite. Alcatel U5 poate fi cumparat atat pe culoarea alba, dar si pe culoarea neagra, alaturi de nuante diferite precum gri sau albastru. Alcatel U5 in varianta negru-albastru pare o optiune care din punct de vedere estetic nu transmite nimic deosebit, dar clasicul negru acompaniat de stilatul gri mediu, mi se pare o optiune interesanta si o decizie buna a companiei producatoare. Dimensiunile terminalului sunt 140.7 x 71.8 x 10 milimetri, ceea ce eu personal traduc printr-un mix de detalii usor inexplicabile si nu foarte impresionante. Alcatel U5 este un terminal gros, departe de notiunea de slim, cu dimensiuni paradoxal mici, dar cu aspect, sa-i zicem, placut.

Sa trecem insa la detaliile ceva mai importante si sa vorbim despre Alcatel U5 specfiicatii tehnice. Vom incepe cu display-ul sau, un LCD cu diagonala de 5 inch si rezolutie 480 x 854 pixeli. Avem asadar la baza un ecran capacitiv in 16 milioane de culori cu o densitate a pixelilor de 196 pixeli per inch si cu un raport corp-display de 68.2%.

Alcatel U5 review: platforma hardware

Fara indoiala, subiectul cel mai asteptat in cazul Alcatel U5 este partea hardware. Ce ne ofera Alcatel U5, cat de mult ne poate ajuta si in ce ipostaze il putem folosi? Suntem la capitolul entry-level, dar chiar si-asa beneficiem de un procesor bun in opinia mea, MediaTek MT6737 tactat la frecventa de 1.3 Ghz. Quad-Core-ul este sustinut de placa video Mali T720, in timp ce la capitolul memorie, Alcatel U5 lasa putin de dorit. Adica e clar ca nu poti avea pretentii foarte mari de la un terminal din aceasta categorie, insa parca ma asteptam la ceva mai mult de la acest model. Avem in schimb 1GB memorie de tip RAM si o capacitate de stocare nativa de numai 8 GB. Din fericire, Alcatel U5 vine echipat cu slot pentru carduri de tip microSD, astfel ca puteti extinde capacitatea de stocare a telefonului, daca este nevoie.

Alcatel U5 review: dotari foto, baterie si conectivitate

Pentru un telefon care are un pret mic de achizitie, Alcatel U5 asigura un acumulator cu o capacitate buna. 2050 mAh are bateria acestui terminal, ceea ce din perspectiva unui utilizator care nu este neaparat tipul hard-core, as spune ca se poate privi cu ochi foarte buni. La capitolul dotari foto, Alcatel U5 se prezinta cu o camera foto frontala pentru selfie-uri cu senzor de imagine de 5 megapixeli la bord plus flash LED. Camera principala, pozitionata pe partea din spate a terminalului, are la baza un senzor de imagine de 8 megapixeli si benficiaza de sprijin flash LED precum si de tehnologia autofocus. De remarcat faptul ca selfie-cam-ul beneficiaza de cateva optiuni de editare foarte interesante si atragatoare asa cum sunt Face Mask, Instant Collage, Selfie Album, Face Show, Face Beauty sau Screen Capture.

Alcatel U5 review

Alcatel U5 mizeaza pe Android 6.0 Marshmalow ceea ce reprezinta o surpriza pentru mine, in timp ce sistemul sau Android este beneficiar al functiei simple mode prin care utilizatorul va avea acces foarte rapid la aplicatiile sale preferate. Asa ca daca nu poti trai fara Facebook, Instagram si eventual WhatsApp, acest terminal te va pune in legatura cat se poate de rapida cu acestea. Alcatel U5 benecifiaza de port microUSB 2.0, GPS si BlueTooth, dar si de Wi-Fi b/g/n. Avem de asemenea la dispozitie accelerometru precum si functia FM Radio.

Alcatel U5: pret, verdict, disponibilitate

Alcatel U5 nu este un terminal care sa poate impresiona cu adevarat din mai multe puncte de vedere. Device-ul are o memorie RAM insuficienta in opinia mea, un ecran destul de modest si o camera principala slaba. Singurul detaliu care conteaza cu adevarat la Alcatel U5 pare sa fie pretul de achizitie si procesorul quad-core de la MediaTek, care mi se pare decent. Bateria de asemenea se prea paote sa fie un plus, dar in lipsa unei testari veritabile, evit sa ma pronunt. Pe piata din Europa insa, smartphone-ul va costa doar 100 de euro, ceea ce cu siguranta va atrage destul de mult. Ramane de vazut, pe cine.

Alcatel U5 review 3

Update Alcatel U5 review: Telefonul are un pret bun in Romania unde poate fi achizitionat pentru aproximativ 380-400 RON.

Summary
product image
Author Rating
1stargraygraygraygray
Aggregate Rating
3 based on 12 votes
Brand Name
Alcatel
Product Name
Alcatel U5
Price
Euro 100