Reviews

Alcatel Idol 4S

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Alcatel Idol 4S

Alcatel smartphone »» Android smartphone » Display 5.5″ AMOLED capacitive touchscreen, 16 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Alcatel Idol 3 a fost printre cele mai apreciate telefoane budget in anul 2015, iar compania Alcatel, rebranduita din Alcatel One Touch a lansat in cadrul Mobile World Congress din 2016 doua noi smartphone-uri. Alcatel Idol 4S este flagshipul producatorului, bucurandu-se de statutul de prvilegiat, avand caracteristici pe masura.

Alcatel Idol 4S »»» Alcatel smartphone »» Android smartphone » Display 5.5″ AMOLED capacitive touchscreen, 16 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Aspectul carcasei este centrat pe stil, fata de sticla si spatele realizat tot din sticla, dar texturat oferind o impresie placuta. Sasiul si implicit marginile sunt din aluminiu, telefonul avand o greutate de 149 grame, fiind comod de utilizat si lasand o impresie de bine realizat. Sticla de pe fata si spate este 2,5 D, fiind special conceputa antialunecare. Mai mult, Alcatel ofera si o husa Incipio plus o folie de sticla in pachet. Marele dezavantaj al acestui design bazat pe sticla este atragerea urmelor de degete, care ii iau din stralucire. In plus avem o configuratie destul de ciudata a butoanelor, tastele de volum fiind pe laterala dreapta-sus in timp ce butonul power se afla pe partea opusa. Exista setari specifice pentru a completa asezarea aceasta, cum ar fi apasarea dubla pentru aprinderea ecranului sau apasarea dubla pentru inchiderea dispozitivului. De asemenea, pe laterala dreapta, in partea de mijloc exista un buton denumit Boom Key, care poate fi setat sa indeplineasca diverse functii, cum ar fi lansarea aplicatiilor sau deschiderea ecranului. Acesta ar fi putut avea integrat un senzor de amprente care s-ar fi potrivit perfect, insa probabil il vom vedea intr-o versiune viitoare.

Ecranul lui Alcatel Idol 4S este de tip AMOLED si are dimensiunea de 5.5 inci la o rezolutie de 1440×2560 cu densitatea de 534ppi. Astfel avem imagini foarte bine definite, culori echilibrate si vibrante, unghiuri bune de vizualizare si un comportament excelent in conditii de lumina naturala. Display-ul suporta multitouch, fiind posibile 10 apasari simultane dar Pressure Touch isi face simtita lipsa.

Performantele acestu device il plaseaza cam la jumatatea categoriei superioare din mid-range. Chipsetul Snapdragon 652 beneficiaza de doua procesoare quar-core, un Cortex A-72 si un Cortex A-53, primul fiind tactat la 1.8 GHZ iar cel de-al doilea la 1.4 GHZ. Procesorul grafic este un Adreno 510. Memoria RAM are 3 GB iar spatiul de stocare intern este de 32 GB, acesta extinzandu-se pana la 256 GB cu ajutorul unui card microSD ce poate fi introdus in slotul SIM 2. Bateria acumulatoare este de tip integrat, cu o capacitate de 3000 mAh. Aceasta este compatibila quick charge 2.0, in 30 de minute incarcandu-se cam 60%, iar in soft exista o setare care reduce din rezolutia ecranului, pe langa luminozitate pentru a economisi energie. Speakerele acestui terminal sunt din categoria premium, difuzoarele purtand marca JBL, iar software-ul de procesare audio fiind realizat de Waves Maxx.

Alcatel Idol 4S »»» Alcatel smartphone »» Android smartphone » Display 5.5″ AMOLED capacitive touchscreen, 16 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Camera principala are senzorul de 16 megapixeli, cu diafragma f/2.0, phase detection autofocus si blit dual LED. Desi bune, aceste performante nu reusesc sa o aduca la adevarata valoare, existand probleme cu cadrele luate in luminozitate scazuta, noise-ul mare fiind deranjat, dar si cu pozele realizate indoor, calitatea mediocra constituind un dezavantaj destul de insemnat. Camera frontala are 8 megapixeli, poate filma 1080p si este dotata cu blit LED.

In pachetul acestui telefon este oferit si un VR Set. Sistemul de operare Android 6.0.1 are integrate cateva module VR, insa folosirea acestora a rezultat in experiente mai putin placute pentru unii testeri, acestia plangandu-se de ameteli. Nu se compara cu Oculus Rift sau HTC Vive, insa experienta este multumitoare, in majoritatea cazurilor.

Alcatel Idol 4S este flagshipul companiei, ceea ce inseamna ca in el s-au integrat cele mai bune elemente pe care firma producatoare le putea oferi. Totusi in mijlocul concurentei el se situeaza in categoria mid-range, avand cateva elemente, cum ar fi camera care il trag in jos. Totusi la pretul de pornire de 400 de dolari el ofera performante decente si un design placut.

Surse: gsmarena.com | androidauthority.com | alcatel-mobile.com | digitaltrends.com | endgadget.com | tomshardware.com

Summary
Review Date
Reviewed Item
Alcatel Idol 4S
Author Rating
51star1star1star1star1star