Reviews

Acer Liquid Z530

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Acer Liquid Z530

Acer smartphone »» Acer Liquid Z530 » Display 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 8 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Cunoscut in intreaga lume ca producator de laptop-uri, Acer este relativ nou in domeniul smartphone-urilor, insa reuseste sa se tina bine, produsele sale avand o reputatie de fiabilitate marita. Anuntat in septembrie 2015 si lansat in luna urmatoare a aceluiasi am, Liquid Z530 face parte din categoria budget mid-range si este un device compact, avand o dimensiune de 5 inci.

Acer Liquid Z530 »» Android smartphone » Display 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 8 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Acer Liquid Z530

Estetica lui Z 530 lasa o impresie placuta, marginile rotunjite si spatele slefuit dand o nota de premium in design. Difuzorul frontal nu se incadreaza in tiparul obisnuit, fiind de forma rotunda. Telefonul sta foarte bine in mana si nu aluneca, insa greutatea interioara este distribuita altfel, ceea ce confera un feel un pic ciudat. De asemenea, butonul de power situat in partea de sus poate crea dificultati.

Display-ul, cum spuneam mai sus are o dimensiune de 5 inci, fiind de tip capacitiv IPS LCD cu 16 milioane de culori si avand o rezolutie de 720×1280 pixeli. La o densitate de 294 ppi clar nu este printre cele mai performante insa isi face treaba decent, oferind culori vii si ungiuri relativ mari de vizualizare. De asemenea, performantele sale in conditii de lumina naturala sunt destul de bune. Sticla este predispusa la urme de degete, insa aceasta problema poate fi rezolvata prin aplicarea unei folii de protectie.

? Cauta husa si accesorii Acer Liquid Z530 pe catmobile.ro »

Sub capota, Liquid Z530 are un chipset Mediatek MT6735 cu un procesor quad-core Cortex A-53 de 1.3 GHZ ce este sustinut de 2 GB memorie RAM si GPU-ul Mali t-720. Memoria interna are o capacitate de 8 sau 16 GB si poate fi extinsa prin intermediu unui slot microSD dedicat. Aceasta configuratie pare mult mai promitatoare decat cea oferita de Snapdragon 410. Dupa testele AnTuTu si Vellamo, acest terminal a iesit cu scoruri bune si a lasat impresia de calitate. In testul real, acesta s-a ridicat la nivelul asteptarilor, lag-ul fiind inexistent. Totusi, dupa 5 minute de jucat intens, ca orice telefon acesta s-a incalzit.

Camera ce il echipeaza pe Z530 este, spre dezamagirea noastra de calitate average. Avand un senzor de 8 megapixeli, aceasta este sustinuta de autofocus si blit LED. In conditii de luminozitate scazuta, noise-ul este persistent, iar claritatea nu este la fel ca la alte modele. O curiozitate este camera frontala, care are aceeasi rezolutie de 8 megapixeli.

La capitolul conectivitate, Acer Liquid Z530 sta bine, fiind dual sim si suportand retele 4G LTE de viteza mare. Pe langa aceasta, avem dotarile obisnuite, cum ar fi Wi-Fi, Bluetooth 4.0 si A-GPS. Bateria lui Z530 are o capacitate de 2420 mAh si este suficienta pentru o zi de utilizare normala. Totusi in carcasa de 8.9 milimetri se putea integra un acumulator mai mare, cu capacitate sporita. Datorita modului Sandby Power Saving procenttajul bateriei a scazut cu 5% in standby si cu aproximativ 25% dupa o ora de jucat intens.

Desi Acer nu este cunoscut pentru smartphoneurile lui, compania face o treaba excelenta in realizarea acestora, rezultand device-uri performante si calitative la preturi decente. Z 530 este unul din cele mai accesibile din gama lui, fiind din unele puncte de vedere peste celelalte telefoane.

Surse: trickz2know.com | gsmarena.com | indianexpress.com | smartphones.specout.com

Acer Liquid Z530 »» Android smartphone » Display 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 8 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Acer Liquid Z530 »» Android smartphone » Display 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 8 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Acer Liquid Z530
Author Rating
51star1star1star1star1star