Stiri

7 lucruri pe care trebuie sa le stii neaparat despre Xiaomi Redmi Note 4

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Xiaomi Redmi Note 4 este unul dintre cele mai bune telefoane pe care le poti cumpara pentru mai putin de 900 de lei. Telefonul si-a facut debutul in China anul trecut si este echipat cu un procesor MediaTek Helio X20. Pe alte piete, Redmi Note 4 vine cu procesor Snapdragon 625. Va prezentam pe scurt, via androidcentral, 8 lucruri pe care trebuie sa le stii neaparat despre Xiaomi Redmi Note 4

1. Design premium

Constructia metalica (all metal chiar) a terminalului vine in contrast cu pretul sau de achizitie. Probabil ca la nivel de design nu sunt diferente majore fata de Redmi Note 3, insa de aceasta data, producatorul s-a asigurat ca noul device este mult mai rafinat, Xiaomi Redmi Note 4 avand fara indoiala un aspect premium. Partea din spate a terminalului are laturi usor curbate, care nu sunt la fel de pronuntate ca cele de pe Redmi Note 3. Ecranul imbraca de asemenea o sticla curbata 2.5D, un aspect care-l face mult mai usor manevrabil. Pentru un terminal vandut in segmentul de buget, cu siguranta design-ul este unul premium, iar acest detaliu cantareste mult atunci cand te gandesti daca merita sau nu achizitionat.

Xiaomi Redmi Note 4 (2)

2. Procesorul Snapdragon 625 este construit pe un proces de 14 nm

Datorita constructiei sale pe 14 nm, procesorul Snapdragon 625 de la Qualcomm asigura o eficienta energetica mai buna comparativ cu Snapdragon 650 de anul trecut care era construit pe 28 nm. Cele 8 nuclee de la bordul chipset-ului sunt Cortex A53 si sunt tactate la 2.0 Ghz. Placa video de pe acest telefon este Adreno 506, care nu este focusata doar pe performanta, asa cum se intampla in cazul Adreno 510 de pe Snapdragon 650. Xiaomi Redmi Note 4 acopera sarcinile zilnice ale unui utilizator cu usurinta si nu va avea probleme in a juca diverse jocuri, fie ele si solicitante.

Xiaomi Redmi Note 4 (1)

3. Memoria RAM si Memorie nativa

Xiaomi Redmi Note 4 este disponibil in trei variante de stocare si ofera pana la 4 GB memorie RAM. In functie de aceste dotari, telefonul poate fi achizitiona la diferite preturi.

  • Xiaomi Redmi Note 4 de 2 GB RAM/32 GB stocare nativa
  • Xiaomi Redmi Note 4 de 3 GB RAM/32 GB stocare nativa
  • Xiaomi Redmi Note 4 de 4 GB RAM/64 GB stocare nativa

Preturile incep de la 145 de dolari si ating pana la 190 de dolari pe piata indiana. In Romania, versiunea de 3GB RAM si 64 GB spatiu nativ de stocare a datelor costa 850 de lei, un pret mai bun decat in alte zone europene.

4. Senzorul de amprente de pe partea din spate

Xiaomi are o experienta decenta cu senzorii de amprente de pe telefoanele sale de buget, iar acest lucru este valabil si pentru Redmi Note 4. Senzorul de pe spatele terminalului permite utilizatorului sa se autentifice rapid fara a fi nevoie sa deblocheze ecranul. Plasarea acestui senzor pe partea din spate, chiar sub camera foto, usureaza accesul cu degetul aratator atunci cand utilizatorul tine telefonul cu o singura mana.

Xiaomi Redmi Note 4 (3)

5. Noua camera de 13 mp cu PDAF

Camera a fost una dintre putinele „limitari” de pe Redmi Note 3, iar Xiaomi s-a focusat pe acest segment in ceea ce priveste Xiaomi Redmi Note 4. Noul device include o camera cu senzor de imagine de 13 megapixeli la bord, o camera mult mai eficienta pentru captarea de imagini calitative chiar si in conditii low-light. Daca sunteti obisnuiti sa va bazati pe camera principala a telefonului dumneavoastra, aceasta camera de pe Redmi Note 4 nu va va dezamagi.

6. Marshmallow pentru inceput, Nougat pe parcurs

Redmi Note 4 ruleaza din fabrica Android 6.0.1 Marshmallow customizat cu interfata proprietara a producatorului chinez, MIUI 8. De altfe, MIUI este unul dintre cele mai customizabile skin-uri de pe piata, iar aspectul sau pe Note 4 este unul foarte placut. Exista noi caracteristici de care potentialii utilizatori de Redmi Note 4 se vor bucura, iar intre ele enumaeram: dual apps (prin care veti putea rula in acelasi timp doua aplicatii), Second space (puteti utiliza doua profiluri separate pe acelasi dispozitiv) si quick Ball (un buton plutitor prin care ai acces la cele mai utilizate comenzi rapide ale telefonului).

Xiaomi Redmi Note 4 (4)

Marshmallow a ajuns pe Redmi Note 3 in august 2016, adica la un an de la lansare, in timp ce din august 2017, utilizatorii Xiaomi Redmi Note 4 vor putea beneficia de update-ul la Nougat.

7. Baterie imensa, dar … fara tehnologie de incarcare rapida

Redmi Note 3 avea o baterie impresionanta si o autonomie pe masura. Xiaomi a facut cumva si sa reusit sa introduca in noul Redmi Note 4 o baterie si mai mare, de 4100 mAh. Veti beneficia cu usurinta de minim o zi de autonomie, iar managementul MIUI 8 ajuta foarte mult la asta. Din pacate, device-ul nu are tehnologie de incarcare rapida, ceea ce inseamna ca va avea nevoie de aproximativ doua ore pentru a-si incarca gigantica baterie complet. Pare un punct in minus, dar cand te gandesti la autonomia terminalului, parca, parca merita acest risc.

Summary
7 lucruri pe care trebuie sa le stii neaparat despre Xiaomi Redmi Note 4
Article Name
7 lucruri pe care trebuie sa le stii neaparat despre Xiaomi Redmi Note 4
Description
Gasesti aici 7 lucururi pe care trebuie sa le stii neaparat despre Xiaomi Redmi Note 4, succesorul modelului Redmi Note 3